Loading

И...отново на работа!

Несъмнено, а и за съжаление на повечето от нас, краят на празниците бележи и завръщане към обичайното ни ежедневие, което е съпроводено със стрес и ниска продуктивност в работата. Широко разпространено е схващането, че с много и усилена работа ще избегнем стреса след края на празниците и ще се върнем към нормалния ни ритъм на живот. Всъщност, това не е точно така, защото само след седмица ще бъдете напълно изчерпани и ще се чувствате изтощени.

Най-добре започнете работната седмица плавно, като първите два-три дни ви служат като адаптивен период. По този начин ще избегнете стреса от внезапната промяна на средата от празнична към работна и вашата продуктивност няма да бъде засегната толкова сериозно. Препоръчително е в тези първи дни също така да си лягате по-рано. Най-вероятно сте използвали почивните дни, за да спите до късно, но лошото в случая е, че това бързо се превръща в навик, и когато работната ви седмица започне, постоянно ще ви се спи.

За да бъде наистина всичко по план, можете да декорирате работното си място. Така ще го направите по-малко стресиращо. Сложете ваза с жив бамбук или бонзай, дори малък аквариум с рибки. Снимки на ваши близки и приятели също са наистина добра идея. След всичко това със сигурност няма да изпитате следпразничната умора и ще бъдете продуктивни и готови за нови проекти и успехи през новата година.

Надяваме се да сме ви били поне малко полезни в борбата със следпразничната депресия и да се чувствате по-добре. Купете си цветя. Свежи, хубави цветя. И не се заседявайте пред телевизора, по-добре четете нещо. Достъпът до компютъра е забранен (освен когато не четете нас, разбира се).