Loading

Цените на различните зъболекарски услуги в София

Грижата за състоянието на зъбите и устната кухина е грижа за здравето. Липсата на профилактика и лечение води до сериозни последствия, причиняващи трайни увреждания на зъбите и венците и дори до загуба на зъби.

Предполагаме, че четете тази статия, защото се интересувате от вашето орално здраве и сте изписали в търсачката „зъболекар София цени“, за да изберете клиника и запазите своя час? Ще ви помогнем да се ориентирате.    

Колко струва почистване на зъбен камък в София?

Зъбният камък е предпоставка за заболявания в устната кухина, които трудно се поддават на лечение и ще ви костват повече средства и време от обявената за почистване на зъбен камък цена. Натрупващите се патогенни микроорганизми върху формиралия се зъбен камък създават опасност от образуване на кариеси, проблеми с венците, лош дъх и дори пародонтоза. Ако се чудите колко струва лечение на пародонтоза, ще ви ориентираме, че цената му е по-висока от тази за навременното почистване на зъбен камък.

Спестяването му може да създаде и по-сериозни проблеми – загниване на зъб, гингивит, протичащ с подуване, зачервяване и кървене на венците, загуба на зъби.

Каква е ориентировъчната за столицата ни за почистване на зъбен камък цена е въпрос, вълнуващ загрижените за оралното си здраве. Може да намерите различни обявени за почистване на зъбен камък цени.
Специалистите от IG Dental извършват качествено, професионално и резултатно услугата на цени от 80 до 100 лв. В София, за почистване на зъбен камък, цена в този порядък е изгодна и си заслужава да се доверите на денталните лекари, грижещи се за здравето на вашата усмивка. Ако здравословното състояние на устната ви кухина се е усложнило и имате нужда от лазерен кюретаж на цялото съзъбие, имайте предвид, че 250 лв. е обявената за пародонтоза лечение цена.

Каква е предлаганата в София за пломба на зъб цена?

В случай че зъбният камък, съчетан с лоша орална хигиена и други предразполагащи фактори като структурата на емайла и честия прием на захари, е довел до образуване на кариеси, навярно се интересувате от обявената за лечение на кариес цена. Кариесът е разрушаване на твърдите тъкани на зъбите. Различаваме повърхностен, среден и дълбок кариес, като цената за лечението му зависи именно от това, както и от вида на поставената пломба.

Лечението на неусложнен кариес включва почистване на кариозната маса, което ще ви струва между 20 и 40 лв. и пломбиране, като между 80 и 120 лв. е средната за фотополимерна пломба цена. Примерно в дентална клиника IG Dental този вид пломби се изработват прецизно от качествени фотополимерни материали, устойчиви са във времето и позволяват възстановяване на естетиката, анатомията и функциите на зъба, както и позволяват гладък плътен контакт със съседните зъби. По-високата за подобна пломба цена се дължи на по-високото ѝ качество и възможности.

Лечението на усложнен кариес, преминал в пулпит, е доста по-скъпо и зависи от броя на кореновите канали, продължителността на лечение, наличието или липсата на изменения около корена и други фактори, сред които е евентуалната необходимост от изграждане на зъб.

Обявената за изграждане на зъб цена включва цената на фотополимерната пломба и цена за поставяне на щифт, необходим за изграждане на зъба. С негова помощ е възможно цялостно възстановяване на почти напълно разрушен зъб и спасяването му от загуба. Има обаче зъби, които не подлежат на лечение и които, въпреки професионализма и старанието на денталния лекар, се налага да бъдат извадени.

Какви са характерните за София за вадене на зъб цени?

Предлаганата от IG Dental за вадене на зъб цена зависи от това дали е еднокоренов, или многокоренов, дали екстракцията е сложна, както е при голяма част от мъдреците. Средно цената варира от 100 до над 300 лв.

 

Не допускайте да изгубите зъб. Хванат навреме, всеки проблем е по-лесно, бързо, безболезнено и евтино лечим.

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.