Loading

Отменен е водният режим в Кошарево и Гигинци

Без режим на водоснабдяването са от една седмица брезнишките села Кошарево и Гигинци, които се водоснабдяват от секирския водопровод. Това информира управителят на „В и К"- Перник"- инж. Искра Златанова. Тя поясни, че вдигането на режима се дължи на започналото снеготопене, което е увеличило дебита на собствените водоизточници, от които се водоснабдяват тези населени места.

Във връзка с трудностите във водоснабдяването на селата от община Брезник миналата година, породени от недостатъчния дебит на водоизточниците, който стана причина за въвеждането на режим на водоподаването, за да се осигури вода на населението поне в определени часове на деня, ръководството на „В и К"- Перник и община Брезник на среща вчера обсъдиха състоянието на водоснабдяването в общината. Това информираха от водоснабдителното предприятие. В срещата са взели участие кметът на Брезник- Васил Узунов, управителят на „В и К"- Перник"- инж. Искра Златанова и други.

„На тази среща общинското ръководство в лицето на кмета настоя да обсъдим възможностите за повишаването на дебита на водоизточниците, за да се избегне тази година опасността от въвеждането на режим на водоснабдяването заради недостатъчния дебит на водоизточниците. За целта се договорихме ние да започнем в близките дни почистване и саниране на водохващанията. Целта е да сведем до минимум загубите във водосборната им област, така че всяка капка вода да отива в резервоара, а не да се губи. За да се намалят загубите по трасето на секирския водопровод ще подменим част от него- около 1 км в участъка, където има най-много аварии. Договорили сме се с общината този ремонт да направим съвместно. Имаме пълното разбиране от страна на общинското ръководство при решаването на възникналите проблеми по водоснабдяването на населените места", подчерта инж. Златанова

 

Дупката и пред сладкарница

Дупката и пред сладкарница "Бътерфлай"!!

Много е опасна!Кмета да глобява!

"Пазарна икономика " да не дреме!

Почистването на Велин! Ясно

Почистването на Велин!

Ясно му е как без да чистиш има паре и за джип и за кмет!!!!

Похвално е ,че обшината

Похвално е ,че обшината запълни дупките! Някой от Миленково време

Но защо не санкционира В и К !? Дупката срещу "НИКО то до кога ще

чупи колите на хората?Защо не се прави? Ставрев ли не дава?

И какво стана със снего почистването? Ще го има ли?