Loading

Полицаи - фотографи на абитуриентските балове

Областната дирекция на МВР в Перник е набелязала система от мерки, които ще гарантират обществения ред по време на абитуриентските празници. Директорът на ОД на МВР вчера предупреди, че всички тържества ще бъдат заснемани с камера още от изтeглянето на абитуриентите от училищните дворове. На нарушителите ще бъдат изпращани призовки след празника и ще им бъдат налагани санкции, съобщи комисар Валентин Димитров.
„Ще се следи младежите да не се провесват през прозорците и да не погазват Закона за движение по пътищата въпреки еуфорията около завършването на средното им образование. Абитуриентите няма да се ескортират от полицейски коли като в минали години, но ще има засилено полицейско присъствие по трасето и около заведенията, в които ще се провеждат баловете", категоричен бе Димитров.
За заснемането ще бъдат уведомени всички директори на училища в Пернишко.
Униформени ще сладят за реда и в районите на общинските градове, в които се очаква да има струпване на много хора. Освен това за зрелостниците, които ще пътуват за втора вечер в друго населено място, ще се подава информация на съответната Областна дирекция на МВР. „Целта ни е да предотвратим сериозни инциденти", допълни Димитров.

***

***