Loading

Здраве

Цените на различните зъболекарски услуги в София

Грижата за състоянието на зъбите и устната кухина е грижа за здравето. Липсата на профилактика и лечение води до сериозни последствия, причиняващи трайни увреждания на зъбите и венците и дори до загуба на зъби.

Втори център от семеен тип за възрастни хора с увреждания ще бъде открит в Брезник

Той ще се помещава на втория етаж на бившата болница в града, съобщи кметът Васил Узунов. „Кандидатствали сме с проект. На първия етеж има един център от семеен тип, идеята е да направим същото и на втория, за да се обособи сградата като една специализирана институция”, обясни Узунов. Новият център ще разполага също с 15 места.

Безплатни прегледи на очите ще се проведат в Брезник

Те ще са през съботните дни на януари следващата година. Записванията обаче започнат от 1 декември, съобщи кметът на общината Васил Узунов.

Кога Брезничани могат да се изследват безплатно за ХИВ/СПИН?

От тази седмица тръгват мобилни медицински екипи за безплатно изследване на ХИВ/СПИН в Пернишка област. Всеки, който иска да провери дали е заразен с вируса може да го направи напълно безплатно и анонимно.

Моля,помогнете!

Здравейте

Ракът не е по-силен от мечтите на едно дете!

Да Спасим Зарина - Спешна Кампания - това е фейсбук страницата на малката Зарина. Тя е на 11 години. Учи в СОУ " Васил Левски " - гр.Брезник. До месец февруари 2012 г. тя е едно жизнено и здраво дете. Отлична ученичка е. Има дарбата да рисува.

Прегледи за остеопороза в Брезник

Специалисти ще мерят костната плътност срещу 10 лв. на 8 август. Кампанията за определяне на личния риск от остеопороза се организира със съдействието на Община Брезник и Регионалната здравна инспекция в Перник.

Расте броя на болните от ентероколит

Само за седмица от ентероколит  са се тръшнали 9 души.

През периода 9-15 юли чревната инфекция са пипнали четирима души от Перник, един – от Трън и четирима – от Брезник. През първата седмица на месеца от здравната инспекция са регистрирали само 1 болен от ентереколит, а седем дни по-късно броят им е скочил с още шестима.

Психолози ще консултират безплатно гражданите от областта

От 18.06.2012 г. до 22.06.2012 г. ръководството на Областна администрация - Перник организира индивидуални консултации за гражданите от областта със специалисти от Института по психология на МВР.

Белодробната болница в Перник стартира седмица на безплатните прегледи

Инициативата е организирана от Министерство на здравеопазването и се изпълнява от Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.Перник е една от петте области в страната, където има относително висока заболеваемост и регистрирани случаи на мултирезистентна туберкулоза, к

Закриват брезнишката болница

Общинските съветници взеха решение за преструктурирането на болницата в град Брезник в медицински център.

Зарина се лекува успешно

По повод интереса към състоянието на Зарина и програмата за предсоящото ù лечение, родителите предоставят следната информация:

В момента Зарина провежда рехабилитация, която ще продължи до м. юни. След това отново ще постъпи в клиниката в Истанбул за нови изследвания и терапия.

Пролетен грип засяга очите

Опасен грип ни удря в очите, той се причинява от вируси, подобни на този на инфлуенцата. Със затоплянето на времето, до месец-два той може да вземе епидемични размери, предупредиха офталмолози вчера.

Иде нова грипна вълна

Нова грипна вълна може да ни връхлети със затопляне на времето, предупреждават личните лекари.

Разпространи съдържание