Loading

Блог breznikonline

Трънчани не искат да изгубят чистия си роден край

На 9 декември 2016 г. в 11.00 часа на площада на град Трън се проведе среща-дискусия на жителите на община Трън във връзка с постъпилото в общината инвестиционно намерение за мащабен добив на златно- сребърни руди, което разтревожи не само местните жители, но и тези от съседните общини, както и любители на природата на Краището от цяла България.

Концерт на Фолклорен Ансамбъл "ТРАКИЯ" в ПЕРНИК 26-ти февруари

Концерт на Фолклорен Ансамбъл "ТРАКИЯ" в ПЕРНИК 26-ти февруариЕдин от трите най-големи български фолклорни Ансамбъла , ще направи 3 дневно турне в края на февруари. На 26 ти е концерта в ПЕРНИК. В спортна зала "МИНЬОР". От 19 ч. Цена на билетите 8,10,12 лева.

Филип Аврамов ще представя в община Брезник последиците от промените в климата

Тази и идната седмица известният комик Филип Аврамов ще гостува в община Брезник, където заедно с експерти по климатичните изменения ще проведе в две издания хумористично-образователната беседа „В крак с климата”. Представленията ще се състоят както следва:

- 25 октомври 2014 (събота), 11:00 ч. - с. Ноевци – читалище „Пробуда”

Емилия Вълова е новият директор на СОУ Васил Левски

Приключиха конкурсите за директори на общински училища и обслужващи звена. Три училища ще бъдат с нови директори от следващия понеделник. Резултатите бяха обявени за ipernik.com от директорката на РИО Перник, Ваня Коконова.

Опровержение от учителите и служителите в ОУ „Христо Смирненски" село Ноевци

Ние учителите и служителите от ОУ „Христо Смирненски” изразяваме силното си възмущение от публикуваната статия в сайта „За Перник”, чрез която всячески се оронва престижа на училището ни.

Канадците извадиха златото от Брезник

Продадоха концесията в Брезник. В съобщението до инвеститорите и обществеността от канадската компания уведомяват и за продажбата на дъщерното им предприятие Thrace Resources EOOD, което притежава права върху концесии в Брезник и Ракитово. Без да се назовава името на купувача по сделката става ясно, че той е платил $ 3.5 млн.

Фото Бегуновци

Местоположение

Bulgaria
42° 41' 43.7244" N, 22° 50' 5.4492" E

Снимки набързо от преминаване през Бегуновци преди повче от година и половина.

Бащата на певицата Кати умрял в преспи и студ в Брезнишко

Възрастният мъж живеел сам е къща в Красава години наред. „Имаше доста проблеми. Дъщеря му никога не идваше да го вижда, не водеше внучката му Джулиана и той се пропи. Всеки ден ходеше пиян из селото", разказаха съседи на Найденов цитирани от БЛИЦ.

Заловиха перничани крали из Банище и Ръждавец

Криминалисти на РУП Брезник задържаха две лица, извършили кражби от къщи и вили в села от Брезнишка община. В края на 2011г. и началото на 2012г. в селата Банище, Ръждавец и Долна Секирна са извършени множество кражби от домове и вили на граждани.

Купуването и продаването на медийно влияние е престъпление!

Купуването и продаването на медийно влияние е престъпление! - 

Нашето верую
Ние сме медия с дълг към аудиторията си. Не искаме да сме медия, която да се чете между редовете. Искаме да сме фанатично верни на аудиторията си. Да сме честни и почтени, да търсим истината, а не само тази част от нея, която е изгодна за някой, който иска да ни

село Ноевци (Ноевче)

Местоположение

Bulgaria
42° 40' 40.1844" N, 22° 52' 31.6776" E

Село Ноевци се намира на 20 километра северозападно от областния град Перник и 50 километра от столицата - София. То отстои на 7 км от общинския център Брезник и е единственото село в общината с основно училище.

ЧЕЗ Разпределение България уведомява за предстоящи прекъсвания на електрозахранването

За периода 02-06.08.2010 г. ЧЕЗ Разпределение България уведомява своите клиенти за предстоящи прекъсвания на електрозахранването и/или възможни смущения, поради: изнасяне (рециклиране) на eл.

Кандидати за приемно семейство от Брезник

Кандидатурите на още пет семейства се разглеждат от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" за приемни семейства, съобщи директорът Ивайла Касърова. До момента, пет са приемните семейства на територията на община Перник. Документите си са подали още пет кандидати, като единият е от община Брезник със заявено желание в дирекцията в Трън.

село Ребро, Брезнишко

Местоположение

село Ребро
Bulgaria
42° 45' 2.6316" N, 22° 46' 54.1056" E

Село Ребро се намира под връх Любаш, които е най-високия в района.

Население: 88
Надм. височина: 888 m
Пощ. код: 2384
Тел. код: 07752

Разпространи съдържание