Loading

Болницата в Брезник - медицински център

Трябва да стандартизираме отношението и начина, по който ще слагаме диагноза и ще провеждаме лечение във всички области на медицината. Това заяви днес в Перник здравният министър Анна-Мария Борисова. Според нея оценките не се правят на базата на апокрифни правила, а на медицински стандарти, публикувани в Държавен вестник.

Цялостното им въвеждане ще позволи предоставяне на качествена медицинска помощ, смята здравният министър. По думите й не е важен етикетът - "хирургия", или "неврология", а какво стои зад него.

Изискванията за общинските болници са най-ниски, каза Борисова. По-голям обем и по-сложна работа се възлага на второто ниво - областните здравни заведения, които трябва да са съоръжени с повече специалисти. Университетските болници пък трябва да вършат всичко, което се прави по света, заключи здравният министър.

Анна-Мария Борисова се срещна вчера в Перник с управители на здравните заведения в региона и ръководители на шестте общини. Предлага се от 1 януари догодина болниците в Радомир, Брезник и Трън да функционират като медицински центрове с по десет легла.

Те ще бъдат преструктурирани с европейски средства, каза областният управител Иво Петров В многопрофилната болница за активно лечение всички здравни звена и специалисти ще продължат да извършват досегашната си дейност, съобщи нейният управител д-р Вяра Церовска. Разширява се обемът на дейности на болницата за долекуване и рехабилитация в Перник.

източник: http//www.zapernik.com