Loading

Дават дере под наем в Бегуновци

Брезнишката управа дава под наем дере в село Бегуновци. Теренът е определен за складиране на дървесни отпадъци. Желаещите да го наемат трябва да се явят на търг с явно наддаване, който ще се проведе на 23 юли в заседателната зала на общината.
Наддаването за дерето ще започне от символичните 17,03 лв. Площта, върху която могат да се складират дървесните отпадъци е 6,305 дка., съобщиха от общината.
На 23 юли ще се проведат общо 10 търга за отдаване под наем на различни обекти в брезнишките села. Нов стопанин общината търси за помещение в сградата на кметство в село Банище с площ от 35 кв.м. То било подходящо за кафе-аперитив. За същата дейност се обявява наддаване и за помещение в читалището на село Бегуновци. Там под наем ще бъде отдадена бившата сладкарница, чиято площ е 56,70 кв. м. Първоначално обявения месечен наем е 34, 02 лв.
На търг са обявени и няколко магазинни помещения. Площта на търговския обект в село Брезнишки Извор е 72 кв.м. Месечният наем е 39,70 лв. с ДДС. Магазинното помещение в Кривонос е със същите размери, но наемът е 18 лв. с ДДС. Наддаването за 42 кв. м. търговска площ в Арзан пък ще започне от 23,20 лв., а за 60 кв. м. в Красавава - от 33,10 лв.
„Отдаваме под наем и помещение, което е подходящо за съхранение на билки. То също се намира в село Красава. Първоначално определения месечен наем е 6 лв. с ДДС", обясниха от общинската администрация в Брезник.
На търга ще се наддава и за половината от терен с площ 44 кв. м. в село Ноевци, чийто първоначален наем е 12 лв.и за ливада и нива, девета категория в землището на Брусник, с площи съответно 72 дка и 25 дка. Годишно за земеделските площи ще се плаща съответно 417,63 лв. и 67.66 лв.