Loading

340 елхички е продало Държавно лесничейство - Брезник

340 отсечени елхови дръвчета е продало Държавното лесничейство в Брезник. В разсадника на стопанството пък се предлагат иглолистни насаждения в саксия, съобщи ТВ Кракра.
Лесоинженер Петя Стамова каза, че елхите се отсичат само на основание на предварителни заявки и то от регламентирани терени. Елхите от брезнишките гори са пласирани на българския пазар, те са от бял и черен бор. Цената в зависимост от височината им варира от 2 лева и 50 стотинки до 4 лева и 50 стотинки. Собствено производство на лесничейството са предлаганите от разсадника елхички в саксия. Тяхната цена също е различна и се определя от размера на фиданката. За разлика от отсечените коледни дървета, тези са значително по-скъпи - между 25 и 50 лева. Привърженици на тях са природозащитниците. След празниците живите елхи могат да се засадят в двора.
Освен за продажба празнични дръвчета са предоставени като подаръци на детската градина в Брезник, на двете училища, общинската Дирекция за социално подпомагане, Дома за възрастни хора и Общината. Подарък за жителите на града е голямата елха на площада.