Loading

Брезничани търсят нов превозвач

 

Договорът между общинската администрация и "Пътнически превози" изтече. Заместник кметът на общината Ема Михайлова, съобщи, че в процедурата за възлагане на обществената поръчка може да участва, ако желае, и досегашният основен превозвач на пътници в брезнишко. Опцията обаче е отворена за всеки, който иска да оферира услугата.

Пътнически превози дълго време бяха абсолютен монополист в обслужването на автобусните линии в общината. От няколко години по маршрута Брезник -Перникпътуват превозни средства и на друга фирма. По линиите, които се движат автобуси, свързвнащи града със селата обаче няма друг превозвач освен „Пътнически превози". Тъй като потокът от пътници е намалял в сравнение с предишни години, по-практично е по трасетата да бъдат пуснати микробуси с по 10-ина места, те са по-бързи, по-нови и по-чисти.
Возила точно от този тип предлага паралелната на пътнически превози фирма по линията Перник - Брезник. Бусовете обаче в пиковите вечерни часове се претъпкват. Пътниците плащат скъпо, без да им дават билет, а стоят буквално на един крак до Мещица.

 

Всички тези обстоятелства ще бъдат взети в предвид при осъществяването на конкурса. Общината в Брезник в качеството й на възложител ще изисква от кандидатите качество и удобство за пасажерите.

 

Преди повече от година трънската администрация повери линията Трън-София на местен превозвач, отзвите, за който са отлични./ ТВ Кракра