Loading

Абитуриент се кандидатира за кмет

18-годишният Лъчезар Лазов се е кандидатирал за кмет в брезнишкото село Долна Секирна. Той е най-младия кандидат кмет от последните няколко мандата в Пернишки регион. На 24-ти май младежът отпразнувал абитуриентския си бал, завършил е СОУ „Васил Левски" в Брезник с отличие и ще кандидатства във ВУЗ, защото иска да стане юрист.

„Ако бъда избран за кмет на родното ми село Долна Секирна, ще уча задочно или дистанционно. Мечтата ми е да завърша право и се надявам да се класирам на кандидатстудентските изпити", каза най-младия кандидат кмет Лъчезар Лазов. 

Зад кандидатурата му застана БСП. Абитуриентът - кандидат кмет е приет в редиците на социалистическата партия преди месец. Лъчезар вече е готов с основните точки от своята предизборна платформа. Четири са основните му приоритети в нея - запазване на пощенската станция в селото, подобряване хигиената и премахване на нерегламентираните сметища, решаване проблема с режима на водата и подобряване на инфраструктурата в населеното място.

До предсрочни избори в Долна Секирна се стигна след като избрания на местния вот преди две години кмет е починал. Изборите са насрочени за 19 юни и за участие в тях са се регистрирали в Общинската избирателна комисия кандидати от НДСВ, „Атака" ГЕРБ, БСП и ЗНС. Две партии- ВМРО и СДС са се регистрирали в ОИК за участие в изборите, но не са излъчили кандидати.