Loading

Честит празник - 3-ти март!

Този ден е повод да си припомним, защо трябва да сме горди, че сме българи. Днес трябва да забравим негодуванията и различията помежду си и да отворим сърцето си за любов към родината си, към семейството си, към родното си място, към корените си... към всички онези неща, които ще носим в душата си до края на дните си.

Трети март е най-големият български празник! Помислете си само, какви ли щяхме да бъдем и на какъв ли език щяхме да говорим, ако през онази далечна 1878 година редица войни не бяха излязли, за да се сражават и да освободят нашата държава!

Днес трябва да почетем славните си предци като Левски, Ботев и Каравелов, които са изстрадали тази свобода без да могат да й се порадват и за миг, дори. Ами ако тях ги нямаше? Ако вместо да се борят и да загинат, примиренчески си бяха стояли вкъщи?

Представете си, че тяхната пламенна любов към България е характеристика на всеки един българин. Колко много бихме постигнали като нация, тогава! Обичайте, България! Почитайте деня на Освободжението й! И не забравяйте да развеете нацоналния флаг, всеки от своя дом!