Loading

ДФ "Земеделие" отваря приемни в общинските центрове

земеделие

Представители на ДФ „Земеделие", на неговата разплащателна агенция, специалисти от областната служба за съвети в земеделието, от новата агенция по контрол на храните и от областната аграрна дирекция веднъж в месеца ще имат изнесени приемни в шестте общини- Брезнишка, Пернишка, Радомирска, Земенска, Трънска и Ковачевска. Там на място те ще предлагат решения за конкретни проблеми и ще обсъждат най-добрите за конкретната идея възможности за кандидатстване по програмата за развитие на селските райони.

По програмата за развитие на селските райони 50 фирми предлагат услугите си за обучителни курсове за разработване на проекти. Информация за образователните семинари производителите могат да получат във всяка една от земеделските служби в региона. Освен семинарите екипи от експерти в различните области на земеделието ще осъществяват консултациои на място по общините.  

Засилва се интереса на младите хора към селското стопанство, твърди директорът на областната дирекция „Земеделие" в Перник Радослав Радославов.

Тенденцията се наблюдава след отпускането на безвъзмездна помощ от ЕС по различните програми. От пернишки регион 1 200 земеделски производители са подали документи за директни плащания, каза Радославов. Според него по различните мерки безвъзмездната помощ може да достигне до 40 лв. на декар.
Това е главният мотив за младите хора да погледнат на земята като на инструмент за сериозен бизнес.

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

breznikonline