Loading

ИНТЕРВЮ С БОГ /продължение/

... Накрая аз попитах...

 "Кажи Господи, какви житейски мъдрости, би искал да научим ние твоите деца?"

 "НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА НАКАРАТ НЯКОЙ НАСИЛА ДА ГИ ОБИЧА. ТОВА, КОЕТО МОГАТ ДА НАПРАВЯТ Е, ДА ПОЗВОЛЯТ ДА БЪДАТ ОБИЧАНИ.

 НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ НЕ Е ХУБАВО ДА СЕ СРАВНЯВАТ С ДРУГИТЕ.

 ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПРОЩАВАТ И ДА СЕ ВСЛУШВАТ В МОЛБИТЕ.

 НЕКА ПОМНЯТ, ЧЕ ДА НАРАНИМ ЛЮБИМ ЧОВЕК, ПОНЯКОГА СТАВА ЗА ЕДИН МИГ, НО ДА ЗАЛИЧИМ ТАКИВА РАНИ, ОТНЕМА ЦЯЛ ЖИВОТ.

 НЕКА РАЗБЕРАТ, ЧЕ БОГАТ Е НЕ ТОЗИ, КОЙТО ИМА ПОВЕЧЕ, А ТОЗИ, КОЙТО Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА, КОЕТО ИМА.

 НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ ИМА ХОРА, КОЙТО ВИНАГИ ЩЕ ГИ ОБИЧАТ, НО ПРОСТО НЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ДА ПОКАЗВАТ СВОИТЕ ЧУВСТВА !

 НЕКА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО, ПОГЛЕДНАТО ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА РАЗЛИЧНИ ХОРА ... ИЗГЛЕЖДА РАЗЛИЧНО.

 НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ ДА ПРОСТЯТ ЕДИН НА ДРУГ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ТРЯБВА ДА ПРОСТЯТ И НА СЕБЕ СИ.

 "Благодаря за времето, което ми отдели." - казах смирено аз...

  Има ли още нещо, което искаш, да предадеш на своите деца?"

 Господ се усмихна и каза:

 "НЕКА ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ БДЯ НАД ТЯХ . . . В И Н А Г И !"

Не ги тормозете. Ще ви

Не ги тормозете. Ще ви обвинят, че сте негативисти и мрънкала. Напоследък все така се измъкват. Или ще ви кажат да оправите сами, каквото не ви харесва. Ние за това ги избрахме и заплатите им плащаме - да ни учат как да се справяме сами, щото си имат по-важни работи- като далавери за още капитали, които да инвестират след изборите.

Могло е и елхата да не са я

Могло е и елхата да не са я махали така картинката щеше да е още по-истинска!И на управниците сега нямаше да им се налага да умуват нови ЛЪЖИ,с които да заблуждават хората,а само щяха да си преговорят новогодишният репертоар от миналата година!Но уви,всяко начало си има и своят край!

На тях само зимни приказки са

На тях само зимни приказки са им в главите.Оставете ги да се вживяват в главните роли само тава им е останало

Аз не сам от онези

Аз не сам от онези "компетентни"представители от общината,но моят отговор е,че на нашите управници не им се иска да повярват,че НОВАТА ГОДИНА е настъпила!Затова са я оставили на това видно място,за да им напомня за техният измислен свят на облаги ,в който си живеят.Но нека им напомня ,че НОВАТА ГОДИНА вече настъпи и е време за избори .И снегът го няма ,както и хората,които им се бяха ДОВЕРИЛИ!

Имам един въпрос,и ако някой

Имам един въпрос,и ако някой е компетентен моля нека ми отговори!Защо все още новогодишната украса не е свалена от така нашумялото с грандиозните си ремонти читалище?

Прекрасно е, че хората се

Прекрасно е, че хората се вълнуват от възвишени мисли преди Великден! Нека всеки намери душевен мир и удовлетворение не от материалното, а от любов, приятелство и добрина към хората и към своя Бог. Нека повярва, че ще бъде възнаграден за добрината си без да прави, каквото и да било само заради наградата.

Жалко че някои хора са

Жалко че някои хора са толкова ограничени, че не могат да проумеят, че това не е само религия. Това е философия, мироглед, начин на живот, душевен комфорт, светоглед, идеология, екология, бит и още много неща. Ценното е, че в няколко изречения е събрано такова богатство от реалност и божественост, че и най-големите мислители и учени могат да завидят на автора на тези притчи, "интервюта" или както харесва на всеки да ги нарича.

Откога стана толкова смирена

Откога стана толкова смирена и религиозна?!

Оставете ОБЩИНАРИТЕ и всички

Оставете ОБЩИНАРИТЕ и всички дребнавости за малко встрани.Отворете душите и сърцата си,днес на Велика сряда.Прочетете още веднъж тази притча и замълчете поне за миг. Има ли наистина нещо по-важно от човеколюбието и добруването помежду ни? Хубав ден ви желая!

Общинарите както всички вече

Общинарите както всички вече разбрахме това не ги вълнува. Виж някоя сделчица, далавера от която ще си допълнят и без това препълнените джобища - това е истината за тях, но Господ вижда всичко. Ако не на този свят ще плащат на друг, ако те не си платят - ще плащат за техните грехове потомствата им/това е най-жестокото Божие наказание, не го пожелавам на никого/. Всеки плаща рано или късно свой или чужди/на роднини/ грехове.