Loading

Детски православен лагер в Църногорския манастир

църногорски манастир

Църногорският манастир „Св. св. Козма и Дамян" над брезнишкото село Гигинци за първи път ще бъде домакин на детски православен лагер. Досега заради строителните работи игуменът архимандрит Евгений се въздържаше да даде благословия деца да отсядат в манастира заради потенциалните опасности.

Сега вече всичко е попривъшено и група деца от Пловдив ще дойдат в края на седмицата в манастира, за да почиват. Те ще участват в службите и в манастирската обстановка ще затвърдят познанията си по вяра и религия.

Лагерът се организира от пренастоятеля на катедралния храм в Пловдив от. Николай. Досега той със свои средства е правил летуване за децата. Сега те ще пребивават безвъзмездно в манастира, какъвто е обичаят.

След приключването на възстановителните работи ще можем да се заемем по- настоятелно с духовните занимания и да отделим внимание и на децата, коментира йеромонах Никанор от манастирското братство.

източник: http://www.ipernik.info/

ГОСПОД Е СПРАВЕДЛИВ И ДАВА НА

ГОСПОД Е СПРАВЕДЛИВ И ДАВА НА ВСЕКИ ЗАСЛУЖЕНОТО, НЕ КАТО БРЕЗНИШКАТА ОБЩИНСКА ВЛАСТ!!! ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ НЕПРАВОМЕРНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ И МОШЕНИЧЕСТВА И ВАС ГОСПОД ДА ВИ ПОНЕСЕ НА РЪЦЕ. АЛЧНОСТТА И ЧУВСТВОТО ВИ ЗА НЕДОСЕГАЕМОСТ ЩЕ ВИ ОТРОВЯТ ОКОНЧАТЕЛНО - ОПОМНЕТЕ СЕ!!!

А теб Господ те носи на

А теб Господ те носи на ръце........

Отците на дело опровергават

Отците на дело опровергават ден след ден злите езици, които ги плюеха и клеветяха. Да са живи и здрави, да работят със същия несломим дух и енергия за православната вяра. Дано децата и родителите от близките населени места посещават по-често прекрасния манастир и последват добрия пример на пловдивчани. Храмът се превръща в прекрасно място и отците работят активно за това. Децата от Брезнишко и Пернишко няма да е лошо да ходят там на неделно и зелено училище, да опознаят отблизо нашата вяра и религия. Това е чудесен начин да се намали агресията на младите хора и да се ориентира ценностната им система към истински стойностните неща в живота. Толкова излишни неща се учат в основното училище, не може ли да се намери място за един час седмично вероучение. Отец Никанор пише всеки ден съвременната история на Гигинския манастир. И най-големите скептици трябва да признаят, че това, което се прави е забележително и заслужава внимание. Да се насочат капиталите на имащите към подобни дела е чудесно. Дано се направи пътят, за да стане посещението на манастира истински празник не само за душата на честния човек.

Публикувай нов коментар

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

breznikonline