Loading

Общината тегли заем за саниране на училището

 

Община Брезник ще тегли заем за саниране на СОУ "Васил Левски"Той е в размер на 237 800 лв. и трябва да бъде върнат за срок от 2 години.
Намерението на Община Брезник е да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ. Преди да стане това обаче ще се проведе обществено обсъждане. То е насрочено за 7 юли от 11 ч. в заседателната зала на общината.
Проектът за саниране на училището е по оперативна програма „Регионално развитие” и е защитен пред МРРБ. Той е свързан с прилагане на мерки за енергийна ефективност и трябва да бъде реализиран за срок от 1 година. Стойността му е 637 787,58 лв. Размерът на безвъзмездната помощ е 542 119,44 лв., а собствения принос на общината е 95 668,14 лв.
„Теглим кредит, защото трябва да се разплатим с фирмите предварително. Така си облекчаваме бюджета. След това тези пари ще ни бъдат възстановени“, поясни заместник-кметът на общината Георги Лазаров.
Предвидено е да бъде направена топлинна изолация на сградата отвън, ремонт и подмяна на вътрешните отоплителни инсталации. Ще бъде обновена също фасадата на учебното заведение. Няма да се подменя дограмата на училището, защото тя вече е сменана по друг проект, поясниха от общината.

 

УРА, другари!!!

УРА, другари!!!

Комунистически Брезник!!!

Комунистически Брезник!!! Цензура!!!

Отговорните за корумпираното

Отговорните за корумпираното управление се надяват с налагане на цензура и заплахи да се измъкнат от отговори и продължат безобразието, но няма да успеят. Свалените коментари може да излязат в конкурентните на копчето и Стоилов сайтове в Перник. Сиянието на двамата пишман журналисти отдавна помръкна за мислещите брезничани, както и това на общинските управници, на които слугуват.

Къде изчезнаха коментарите от

Къде изчезнаха коментарите от вчера,по този начин ли ще води предизборната борба всесилния и държащиия в респект целия личен състав в Общината Г.Лазаров.Това е едно от поредните доказателства за неговата арогантност и безцеремонност.Страхува ли се да не прочетът хората още доста истини за управлението на тандема Миленков-Лазаров.Например че красивата гратска тоалетна ена обща стойност голкото построяването на една къща -35х.лв,или за занемарената вече железна вода,за ремонта на детската гратина където персонала бе предупреден да не коментира за некачествения ремонт.

Абе къде изчезнаха всички

Абе къде изчезнаха всички коментари от снощи? Пак ли господин Г. Л. се намеси и всичи писани истини за управлението на Брезник се изтриха. Да не би някои прост избирател да научи някоя от далаверите и да се откаже да гасува. Комунизъма и цензурата в този град никога не са си отивали.