Loading

Блог breznik

В Гигинския манастир бил първия концлагер в България

Първият концлагер  в България  се е намирал в Гигнския манастир. Това заяви днес Добрин Радин председател на Съюза на репресираните в България след 9.09.1944 г. на среща с областния управител Иво Петров.

Как да се включим в Бизнес каталога на град Брезник?

Вие имате бизнес .. малък или голям, не е от значение! Искаме да Ви помогнем в няколко стъпки да сте по-достъпни до Вашите клиенти. Как става това:

Манастирска църква Св. Троица между селата Душинци и Ерул

Местоположение

Bulgaria
42° 43' 21.1872" N, 22° 39' 17.7264" E

Северозападно от село Душинци, сред вековна букова гора се намира местността Манастир. Исторически източници свидетелстват, че тук се е намирал малък православен манастир, строен и съществувал по време на Второто Българско царство между XI и XIV век. Днес от религиозния комплекс е запазена само малката еднокорабна манастирска църква Света Троица.

село Конска

Местоположение

Bulgaria
42° 43' 58.0692" N, 22° 50' 43.4544" E

Село Конска се намира в граовското поле на 6 км. от град Брезник, на пътя към Трън. В момента има стотина жители, а в добрите си времена местното училище е приемало деца и от близките села. Според статия в "Работническо дело" от средата на 80-те години на 20 век, по това време селото е дало най-много професори в България (5 действащи).

За една катастрофа, която премина бегло като рутина, а не новина

Все още на първа страница в сайта на Брезник е публикацията за катастрофа между две превозни средства близо до разклона за Вискяр между Брезник и Перник. Читател на сайта ни предостави подробности и снимков материал, с който целим да покажем, как скоростта и невниманието могат да затрият човешки животи.

Семейство от София загина при катастрофа в Брезник

Възрастно семейство от София загина при челен удар между два автомобила на пътя между брезнишките села Кушарево и Станьовци. Катастрофата е станала снощи на пътя, свързващ двете села Кушарево и Станьовци, община Брезник.
Разпространи съдържание