Loading

Политика

Как политиката влияе на живота на селото и как селото вличе на политическия живот?

Васил Узунов е стария нов кмет на община Брезник

Зa нeгo ca глacyвaли близo 52% oт имaщитe пpaвo нa глac. Узyнoв e нeзaвиcим ĸaндидaт зa ĸмeт. Ha пpeдишнитe мecтни избopи тoй cмaзa ĸoнĸypeнциятa. Ceгa ocтaви нa втopo мяcтo ĸaндидaтa нa БCΠ Ивaн Tинĸoв. Πpeтeндeнтът нa ГEPБ пъĸ e тpeти. B oбщинa Бpeзниĸ бюлeтини зa мecтнaтa влacт ca пycнaли 66,1 пpoцeнтa oт глacoпoдaвaтeлитe и 58,3 пpoцeнтa - зa peфepeндyмa.

mirogled.com

Бивш зам.градоначалник на Брезник стана главен инженер на Перник

Бившият заместник-кмет на Брезник Ема Михайлова зае вакантния пост на главен инженер в община Перник.Мястото остана свободно,след като преди около две седмици кметът Росица Янакиева изненадващо освободи титуляра инж.Михаил Михайлов  и неговия съименник и зам.кмет арх.Михаил Михайлов.Като причина за уволнението тя посочи ,че двамата не са отговорили на нейните очаквания за бързината на темп

Символът на Брезник - на вторични суровини

Символичен ключ на Брезник е открит от настоящия кмет във фургон с вехтории. Липсват още единадесет. Сувенирите са доста тежки и това предполага, че някой се е изкушил да си ги присвои неправомерно и да ги продаде като вторична суровина.

Отрязаха парите на съветниците

Парите на съветниците от Брезнишката община ще бъдат намалени спроед приетите преди няколко дни промени в закона за държавния служител. В него в частта за членовете на местния мини-парламент се казва,че парите, получавани от съветник за месец не могат да надхвърлят 30 процента от средната месечна заплата в съответната община. До този момент горната граница беше 60 процента.

Ставрев e преизбран

Лидерът на БСП в Брезник Иван Ставрев беше преизбран за нови три години на общинска конференция на БСП в края на миналата седмица. Ставрев е бил единственият кандидат и е получил 100 процента от гласовете.Предложените от него изпълнително бюро и общински партиен съвет също са избрани единодушно.

Закриват брезнишката болница

Общинските съветници взеха решение за преструктурирането на болницата в град Брезник в медицински център.

Започва ремонт на пътищата в община Брезник

Изкърпване на пътищата в Брезнишко започва до дни, съобщи кметът на общината Васил Узунов. Предвидено е приоритетно да бъдат закърпени дупките по площада.

Община Брезник очаква 86 000 лв. приходи от наеми и продажби

86 600 лв. са очакваните приходи през 2012 г. в общинската хазна на Брезник от наеми и продажби на имоти. Това е заложено в програмата за разпореждане и управление с общински имоти.

Публично обсъждане на Бюджета на община Брезник

Уважаемо кметство и дами и господа общински съветници,

На 02.февруари сте публикували на сайта на Общината обявление за публично обсъждане на Бюджета на Община Брезник на 06.февруари . Вероятно не сте запознати с упреците към същото събитие в Община Перник - http://www.perunik.com/ , за неспазване на Закона за Общинските бюджети, в чийто член 11. ал.6 гласи:

Бюджетът на община Брезник ще се обсъжда на 06.02.2012г.

Кметът на Община Брезник кани гражданите на територията на общината да вземат участие в ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТО-БЮДЖЕТА ЗА 2012 ГОДИНА в Малкия салон на читалище "Просвещение 1870" - Брезник от 10.00 часа на 6.02.2012 г.

Общинският съвет ще заседава на 26.01.2012г.

На 26.01.2012 от 10.30 ч. в малкия салон на читалище „Просвещение" град Брезник ще се проведе заседание на ОбС Брезник. В дневия ред са предвидени за разглеждане 24 точки,

Кметът на Брезник назначи втори заместник

Новоизбраният кмет на Брезник Васил Узунов назначи двама свои заместници.

Брезник само с един заместник кмет

Кметът на Брезник Васил Узунов вместо двама заместници, както бе при предишния кмет, ще има само един заместник. За да се избегнат съкращения в администрацията няма да се назначават нови хора и на незаетите в момента пет места.

Празна общинска хазна е наследил Узунов

Още през първата седмица от кметуването си Узунов алармира , че касата е празна. Днес той потвърди, че не достигат 20 хиляди лева за да бъдат платени заплатите на служителите за последния месец.

Кметът на Брезник положи клетва

Днес в 15.00 часа в салона на читалище "Просвещение" новоизбраните съветници и кмета на с.Ноевци - Снежана Славова и кмета  на Брезник - Васил Узунов положиха клетва.След това започна заседанието на Общинския съвет на община Брезник, което беше водено от най-възрастния съветник Иван Ставрев.

Разпространи съдържание