Loading

Конкурсът за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир завърши успешно

Проведеният в периода 20.02 – 17.03.2014 г. първи конкурс за „Най-оригиална мартеница и мартенски сувенир“ се радва на широк интерес сред местната общественост. Конкурсът имаше за цел да съхрани и популяризира българските обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Преплитането на белия и червения цвят е стар народен обичай носещ вяра в утрешния ден и станал символ на здраве, благополучие и успех. С тази типично българска традиция даваме своя принос в общата европейска култура.

 

В конкурса се включиха деца на различна въраст от СОУ „Васил Левски“ гр. Брезник и ОУ „Христо Смирненски“, село Ноевци. Те предоставиха разнообразни, красиви и иновативни мартеници и мартенски сувенири, които затрудниха журито в неговия избор за най-добри експонати.

 Специално участие взеха и деца от четвърта „а“ група ресорсно обучение към СОУ “Васил Левски“ гр. Брезник под ръководството на Г-жа Виолета Борисова, които изработиха невероятно красиви мартеници. Те получиха специалната награда на организаторите – разнообразни материали, с които и занапред да творят все така усърдно и талантливо.

 Победителите в конкурса – Станислава Атанасова /във възрастова група от 12 до 16 год./ и Лиляна Димитрова /във възрастова група от 7 до 11 год./  от ОУ „Христо Смирненски“,          с. Ноевци получиха по една прекрасна, полезна и образователна награда - а именно: ЛЕТЕН ДЕТСКИ ЛАГЕР „ПО СТЪПКИТЕ НА ПРЕДЦИТЕ” за деца от 7 до 16 години с 6 дневна програма, включваща  езда, стрелба с лък, бойни изкуства и много други.

 Връчването на наградите се извърши на 17.03.2014 г. от 14.00 часа на тържествена церемония в Читалище „Просвещение 1870 г.“ гр. Брезник, на която присъстваха ученици, учители, директори, родители и представители на организаторите „Трейс Рисорсиз“ ЕООД.  С много добро настроение, трепетни мигове и труден избор протече този дългоочакван за участниците и организаторите ден.

 Искаме специално да благодарим на директорите на двете училища Г-жа Емилия Вълова /СОУ „Васил Левски“, гр. Брезник/ и Г-жа Ирена Асенова /ОУ „Христо Смирненски“,               с. Ноевци/, както и на членовете на журито за положеното усърдие, внимание и професионализъм в процеса на реализиране на този конкурс. Не на последно място благодарим на всички деца, взели участие, които със своето старание, талант и инициативност позволиха конкурсът да стане факт.

 Радостни и горди сме, че българската народна традиционна култура намери най-ревностните си ценители, каквито винаги са били децата и техните учителии и се надяваме от добра инициатива този конкурс да прерастне в ежегодно трепетно очаквано събитие, сплотяващо децата на Брезник, мотивиращо ги да творят и да се себеизразяват и носещо положителни емоции и прекрасни и стимулиращи награди.

Венсеремос!

Венсеремос!

Смърт на фашистите,злобарите

Смърт на фашистите,злобарите и клюкарите!!!!!!!!!!!!!

Честит 9 май- Ден на

Честит 9 май- Ден на победата!

Над фашизма!

Парада в Москва и София показаха кой -кой е!

И какво ни донесе Европа!

Стига сте се излагали !

Стига сте се излагали ! Спрете срам да ви е !

Вече ми мирише на лично

Вече ми мирише на лично отмъщение.

Именно! Ноевските простакели

Именно! Ноевските простакели ряпа да ядат!

ОСВЕН ПАРИ ЗА ДРЕХИ, ТРЯБВА

ОСВЕН ПАРИ ЗА ДРЕХИ, ТРЯБВА ДА ВИ ДАДАТ И ПАРИ ЗА ПО ЕДНО ОГЛЕДАЛО /ГОЛЯМО/, ТА ДА СЕ ВИДИТЕ КАКВИ ИЗЛИЗАТЕ ОТ ВКЪЩИ. НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СТЕ ОТ МИЛКА ВАКЛИНОВА

5-6 учители не представляват

5-6 учители не представляват всички.Престанете да ги коментирате,защото може би не сте достойни.Нямам в предвид Ноевци,а по принцип.Въпреки,че уж тук се пише анонимно без да съм гадател зная кой какво пише.Просто се усеща.Кой би се занимавал с неща,които не го интересуват???Смешни сте като сами се хвалите!!!Ама щом имате възможност и може би необходимост-правете го,нали другите не се сещат да го правят?!

Напълно подкрепям предишния

Напълно подкрепям предишния коментар! Това да не е конкурс за красота или модно ревю!?! Естествено че всеки се облича както прецени и е просташко да обсъждаш облеклото на хората, защото ти самият може би изглеждаш зле в нечии очи!

"Па вкус и цвет товарищ нет"

"Па вкус и цвет товарищ нет" - руска поговорка
В превод - "По вкус и цвят няма приятели!"
Какво спорите, какво е стилно и какво не, като всеки си има своя представа за стил и добър вкус. Учителите да не са извънземни, та за тях да важат отделни критерии за облекло. Като искате всички да са еднакви, сложете ученици и учители в униформи. Само че това са похвати на един провалил се строй и никой няма да ги толерира в условията на демокрация. Но пък и не е чак толкова лошо, като банковите служители да ги изтипосаме всички еднакви - въпрос на решение на съответния учителски колектив. Престижните училища въвеждат униформи за учениците и така по-бедните деца се чувстват равнопоставени. Щом и учителите се джавкат кой, защо и как е облечен по-добре да си въведат униформи. Това обаче пак няма да им реши проблемите, защото облеклото едва ли е най-наболелия въпрос за решаване в образованието.