Loading

Младежи

Конкурсът за най-оригинална мартеница и мартенски сувенир завърши успешно

Проведеният в периода 20.02 – 17.03.2014 г. първи конкурс за „Най-оригиална мартеница и мартенски сувенир“ се радва на широк интерес сред местната общественост.

"Сърца и Бъклици" в Читалище "Просвещение 1870" , гр. Брезник на 09 и 11 февруари

На 09.02.2013 от 13 ч. и на 11.02.2013 г. от 16 ч., ще се проведат занимания с вълна , темата е " Сърца и Бъклици " , такса 5 лв, зала - входът за библиотеката. Вскеки участник ще представи изделието си в изложба в читалището , послучай Св.Валентин и Трифон Зарезан.

До скоро !

Поздрави , Диана Ангелова

Горско стопанство - Брезник раздаде коледни награди

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници Териториално поделение "Държавно горско стопанство - Брезник" организираха състезание под надслов "Коледа е! Да обичаме нашата гора!" за най-добра рисунка и стихотворение сред най-малките ученици от Средно общообразователно училище "Васил Левски" - град Брезник.

Още подробности за най-младия фотомодел от Брезник

Не очаквахме, че снимки на Василена ще заминат толкова далеч, разказва Дана Виткова. За включването на дъщеря й в каталога на млечния концерн тя разбрала по телефона едва преди месец. Тогава фотографката й позвънила да иска разрешение да изпрати фотосите в Япония.

Сензация!!! Брезничанче ще рекламира кисело мляко в Япония!!!

Шестмесечната брезничанка Василена Константинова Виткова ще е рекламно лице на кисело мляко в страната на изгряващото слънце - научи човек на www.breznikonline.com. Малката красавица е била забелязана от японски фотографи по време на празника на розата в Казанлък. Нейното присъствие там се свързва с чаровната и майка Дана, която е от града на розите.

Деца пяха и рецитираха , за да спасят Елена

Децата от двата пети класа на СОУ "Васил Левски" организираха коледно тържество с благотворителен характер. Те събират пари за третокласничката Елена Калчева, която страда от множество заболявания, сред които хидроцефалия, силно влошено зрение и т.н. Елена се нуждае от операция за имплантиране на специална клапа в мозъка, която в най-евтиния си вариант, струва 3000 лева.

Невероятно представление децата от ЦДГ Брезичка, Брезник (видео)

Един огромен салон се напълни с видни общественици, бизнесмени и много дечица. Имаше джаз концерт, аукцион с благотворителна цел, голяма кутия за спонсорство. Организатор е "Асоциация София". Ето и част от представлението-концерт:

Полицията задържа двама младежи при опит за кражба

Двама брезничани са задържани при опит за кражба от къща. 
На 29 октомври, около 14,25 ч. в Районно управление "Полиция" Брезник бил подаден сигнал, че неизвестни се опитват да крадат от къща в с. Билинци.

Слави от Брезник дебютира успешно в националния отбор по волейбол

Той изпълни отлично решителния сервиз, донесъл ни победата
Брезнишкият волейболист Светослав Гоцев направи официален дебют в националния волейболен тим, записвайки няколко минути игра в третия гейм в мача от световната лига срещу Южна Корея.

Лъчезар Лазов - новият кмет на Долна секирна

Тийнейджърът Лъчезар Лазов спечели изборите в пернишкото село Долна Секирна, предаде репортер на zaPernik.com
След като се класира на втори тур заедно с кандидатката на НДСВ - Снежана Илиева на 60 години, 19 годишния Лъчезар Лазов спечели с 87 гласа, над конкурентката си от НДСВ, която получи 71 гласа .

Стефан Данаилов на гости в Долна секирна

 

Именитият актьор Стефан Данаилов, бивш министър на културата и настоящ депутат удари днес предизборно рамо на кандидата на БСП за кмет на Долна Секирна.

Ламбо и пернишкият депутат Ангел Найденов засвидетелстваха подкрепа за 18-годишния кандидат за кмет на брезнишкото кметство Лъчезар Лазов.

Избори отлагат сесия в Брезник

Изборите за кмет на с.Долна секирна са в събота. Петима са кандидатите за кметското място.Най-младият от тях е 18- годишният Лъчезар Лазов. Изборите отложиха сесията на общинския съвет за 30. юни.

Разпространи съдържание