Loading

Здравейте драги създатели на хубавият сайт

С неволите и проблемите си ни запозна Евтим Евтимов, но това не са само негови неволи, а явно не са само и на Брезничани и жителите в селата наоколо. Ето и кореспонденцията ни:

Драги г-н Йорданов,

Разбира се,че бих искал да се публикуват всички сигнали на сайта.Бих искал да се публикуват и в предизборните материали.Бих искал парите ни да се харчат разумно и правилно.Бих искал полицаите да си обичат професията. Да не стават такива защото е по добра заплатата, пенсионирането е по лесно,а когато се изисква да правят това,за което отговарят,да се събират да пият вода,да пушат цигари и да си показват обувките. Бих искал полицията да не е политизирана,и да не угодничи на местната власт избирателно и според личният си интерес,който често е над закона.

Запознавайки се и с други мнения,се уверих,че в този край кражбите са масово явление.Разкриваемоста е около 20-28%.Как тогава да се вярва на Институцията,длъжна да прави това.Голяма част от нас не биха си и помислили да не си вършат добре работата.
Много,ама много примери могат да се дадат,дори и такива от „кината"-макар,че ако целта на човек е да се развива, трябва да се учи от някъде.Но това е само ако той желае,и е разбрал защо е дошъл на този свят.

Драги г-н Йорданов.

Като заключение мога да кажа, че каквото и да се пише, ако не е угодно някому, то ще се квалифицира като инсинуация,политизация,ще ни дадат едни диаграми,като целта ще е една.Парите Ви харчим добре,ние сме доволни.Вие сте си виновни.

С Уважение:Е.Евтимов

From: Boyan Yordanov
Sent: Wednesday, June 23, 2010 12:00 AM
To: 'Евтим Евтимов'
Subject: RE:

Здравейте!

Благодаря първо за писмото Ви! С Ваше разрешение бих желал да го публикувам в сайта? Моето мнение относно онова, което Ви се е случило е, че наистина май грабежите, дребните и не дотам дребните са сред най-малко разкриваемите. Жалко е, че не можем да се опазим от айдуците, въпреки че в сайта на Брезнишкия съд има обявени доста присъди и то за кражби. Аз живея в село Кладница и преди няколко месеца ни окрадоха кабелите. И историята е подобна на вашата ... оглед, някакви предположения за кой би могъл да бъде. Няма вземане на отпечатъци, следи не се търсят ... и бая изписахме в сайта на Кладница. Ето и статията: http://www.kladnica.com/story/1687 преди няколко седмици пък откраднаха оборудване за интернет ... много е неприятно! Има и други фактори, кризата безработицата ...

А за сайта, опитваме се да направим нещо, не само за него, а и за останалите над 30 сайта.

Освен с публичност, бих ли могъл да Ви помогна по някакъв начин? Самият Вие бихте могъл да си публикувате писмото - сайтовете са свободни за всички, които желаят да напишат по нещичко или да качат снимки.

Боян Йорданов
Екип на сайтовете в Пернишко, Брезнишко и Южна Витоша

From: Евтим Евтимов
Sent: Tuesday, 22 June, 2010 11:20 AM
To: [email protected]
Subject:

Здравейте драги създатели на хубавият сайт,
Прочитайки обръщението ви към ползвателите на сайта,ме порази вашият ентусиазъм,като жители на този хубав град, да допринесете за неговотно разрастване и процъфтяване.Да допринесете за популяризирането на туризма ,бизнеса и привличане на нови жители,чрез закупуване на изоставени имоти.
Мисля че това е непосилна за вас задача,тъй като трябва да имате и подкрепата на местната власт.Местната власт в лицето на Полицията,която да направи така,че собствениците да са сигурни за собственоста си.
Не може в рамките на един календарен месец да се извършат четири грабежа в имота ми, известен като "Бригаден Стан"с.Режанци.
Не може полицаите след всеки оглед да ми дават „ценни" съвети за саморазправа??
Не може посочвайки оставените следи от крадците,да ми отговарят,че „това не е като по кината",че това е Брезник??
Не може да ме укоряват непрекъснато,че е моя вината за неопазване на собственоста ми.Може би ако има някой пенсионер пазач,ще е по удобно да поеме „вината".
Не може след четвъртият обир да се заведе следствено дело.Може би за да се промени процента на разкриваемост.

Драги ентусиасти.

Мисля,че е трудно при такава ситуация да се прави бизнес.Да се привличат хора.Да се разказват хубави неща, дори и да се чуствам част от този прекрасен край.
Трудно е да си обясня защо при плащането на данъка върху имота,таксата смет е толкова голяма,при положение,че в района не се извършва сметосъбиране,а напротив района около имота се е превърнал на сметище.На този въпрос от Общината ми отговориха,че"все ще ми се наложа да хвърля нещо",като не уточниха къде.Иначе съм наясно,че данъци трябва да има,но и мотивация също трябва.

В обрьщението ви ми харесва вашето желание и ентусиазъм за процъфтяване на града,за което ви приветствам.Разбирам колко труд, постоянство и мотивация са нужни да се потдържа един сайт.

Одставам,
С Уважение:Е.Евтимов