Loading

Волейбол: Чорни 98 (Брезник) е новият шампион на А НВГ

 

Отборът на Чорни 98 (Брезник) спечели финала в А Националната волейболна група, а с това и правото да се състезава в по-горната А Елитна волейболна група от следващия сезон, пише сайтът на БФ волейбол. 

Тимът от Западна България, който завърши на второ място през редовния сезон в четвъртия ешелон на България, победи лидера Изгрев (Ябланица) с 3:1 (25:21, 25:17, 20:25, 25:15) и триумфира с трофея. Третото място остана за Царевец-19 (Велико Търново), победил с 3:1 (25:20, 25:15, 24:26, 31:29) Ерма-96 (Трън) в малкия финал.

По споразумение между Чорни и Изгрев, финалът се игра в Брезник. Първият гейм започна оспорвано като резултатът се движеше точка за точка. Постепенно отборът на Чорни доби увереност и поведе с 6 точки. Изгрев пое инициативата в края на гейма, но не успя да пробие защитата на противниците. Вторият гейм започна с превъзходство за домакините, които с подкрепата на публиката и самочувствие в играта поведоха в резултата с 6 точки и запазиха разликата до края. В началото на третия гейм гостите поведоха в резултата като задържаха преднина от 4 точки. Въпреки усилията на домакините, геймът беше спечелен от Изгрев с 20:25. Четвъртият гейм започна равнопоставено, но Чорни пое инициативата и заслужено достигна до победата след 25:15.

От името на Българска федерация волейбол Петър Петров връчи на двата отбора купите и медалите за първото и второто място под аплодисментите на местната публика.
Шампионите от Чорни-98 (Брезник): Християн Димов, Борислав Борисов, Кристиан Искренов, Мирослав Димитров, Боян Тодоров, Владислав Владиславов, Симеон Димитров, Антон Иванов, Мартин Живков, Роман Николов, Юри Веселинов, Владимир Гешев, Любомир Петров, старши треньор К. Димитров

Източник: http://www.focus-sport.net/index.php?action=news&id=1148764324944