Loading

Имотите в Брезник през призмата на БТА - релност или ... ??!!

С напредването на строителството на автомагистрала „Люлин" се повишава интересът и към Брезник. Градът на желязната минерална вода обаче разполага с ограничен брой апартаменти, които засега държат цена малко над 20 000 лв. Купувачите имат интерес под тази стойност и затова сделките с апартаменти в Брезник са рядкост, коментират от агенциите. В града се продават предимно къщи, на средна цена около 40 000 лв.

Траен остава интересът към селските къщи в района. Реализират се обаче сделки с имоти, разположени в населени места до 50 км от София. Над това разстояние търсенето е символично, твърдят от агенциите. Къщите по селата в региона се продават на цена до 25 000 лв., над тази стойност няма интерес.

Регулираните парцели в хубавите села са запазили цената си отпреди кризата - 10 евро/кв.м. По-непретенциозните купувачи могат да намерят регулиран парцел и от 10 лв./кв.м в малки населени места, а под тази цена - в по-отдалечени селища.

В момента почти няма интерес към земеделски земи. Купуват се само такива, граничещи с регулация. Това позволява по-лесна промяна на предназначението на земите, поясняват брокери.

поред тях повишеният интерес към имоти в момента се определя освен и от ниските цени, и от сигурността на вложението. Част от вложителите в банки предпочитат вместо парите им да стоят на депозит, да ги инвестират в недвижим имот, заключи Румен Борисов./БТА