Loading

Скандал заради стрелба по крави, потресе град Брезник

Това разказал собственика на животните Руслан Кирилов, писа "Градски вестник". В следствие на стребата на място са убити три крави, четвъртата е улучена смъртоностно и се наложило да бъде заклана, а петатта е ранена. И петте животни са били бременни между 6 и 8 месец, а щетите за собственика възлизат на 6 000лв.

Трагедията станала на 21 октомври, но за нея се разбра едва когато потърпеншия Руслан реши да разкаже за случая. Той разбрал за случилото се от пастира на стадото, който веднага му се обадил, когато забелязал, че кравите ги няма и секунди след това чул изстрелите. Оказало се, че животните се отлъчили от останалия добитък и навлезли в спорен терен, засят със слътчоглед в близост до краварника, където и били намерени. Претенции към него имат Руслан и бизнесменът Петромил Сотиров. И двамата притежават договори за аренда, сключени с част от собствениците на имота.
Опитите да се чуе мнението и на другата страна, замесена в инцидента били отклонени от фирмата, чийто шеф е бизнесменът. Официалната версия на полицията е: води се следствие срещу неизвестен извършител.
Градът е потресен. Това е гражданска саморазправа. Днес стрелят по стелни крави, утре може да застрелят и човек. Подобни прояви трябва да бъдат пресичани още в зародиш, каза общинският съветник Васко Попов. По негово предложение местният общински съвет прие декларация, с която остро осъди беззаконието и настоя виновникът да бъде наказан.