Loading

Палят лампите в Брезник с GSM

Започва подмяна на уличното осветление в Брезнишко. Последният анекс към проекта за това е подписан на 20 декември миналата година, а стойността на обновяването е 1,7 млн. лв.
Ще бъдат подменени общо 1500 лампи с такива от най-нова технология, съобщи кметът на общината Васил Узунов. Те ще бъдат заменени с енергоспестяващи. Освен това ще бъде извършена подмяна и на светодиодните източници. На места ще бъдат монтирани и соларни уреди. Тези осветителни тела не се нуждаят от подземни кабели и са изключително лесни за монтаж. Включват се автоматично и могат да събират енергия дори и при облачно време. Осветителните тела са разработени по нова технология и не задържат сняг и прах, имат дълъг експлоатационен период, не съдържат токсични вещества и не оказват вредно въздействие на околната среда.

„Това ще доведе до намаляване на потреблението на енергия с 40%. Уличното осветление ще бъде със светлодиоден източник. С такова осветление са Лондон, Лас Вегас, Ню Йорк и Лос Анджелис”, обясни Узунов.
Новото осветление ще бъде поставено във всички села на Брезнишко. То ще се пали с GSM, който ще стои в сградата на Общината в Брезник. Там ще бъде изграден специален команден център, каза още Узунов.
Фирмата, която ще извършва смените е столичната „Лесимпорт”.

 

източник:mirogled.com