Loading

Трима перничани са привлечени като обвиняеми за шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила

Перничанката А.Й./42 г./ и съгражданинът й Г.Е./23 г./ били проверени в Брезник. Тестът на жената се оказал 1, 80 промила, на мъжа 1, 39 промила. С 1, 63 промила бил засечен да шофира в Радомир перничанина И.В./26 г./. Тримата са привлечени като обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „подписка”. Наказанието за подобно деяние е до 1 година лишаване от свобода.

Друг перничанин е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Инцидентът е станал на 02 юли тази година, когато охранител на детско заведение в пернишкия кв. „Хумни дол” изгонил няколко деца от поверена му за охрана площадка. Малко след това на място пристигнал разярен мъж, който нападнал гарда и му нанесъл побой. Пристигналите на място полицаи задържали 24-годишният А.Д., който престоя за 24 часа в ареста. В рамките на воденото досъдебно производство А.Д. е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „подписка”. Законът предвижда лишаване от свобода до една година или пробация.