Loading

Ученици от брезнишкото с. Ноевци участваха в акция по метода на „Широкообхватния контрол“

С беседа по пътна безопасност и акция по метода на „Широкобхватния контрол“ с участието на ученици от Основно училище „Хр. Смирненски“ в брезнишкото с. Ноевци стартира седмицата за безопасност на движението по пътищата в Пернишка област. Инициативата е посветена на Третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението по пътищата с лого на кампанията  „Спаси живота на децата”

Служители от „Пътна полиция“ при Районно управление – Брезник и представители на общината разговаряха с децата за опасността, кояго ги грози на пътя, основните правила за безопастно движение и как да се предпазят от катастрофи. Малчуганите получиха логото на кампанията и гледаха и слушаха видео и аудио клиповете, посветени на кампанията.

По-късно децата се включиха в контрола на пътното движение заедно с пътните полицаи. Съвместно са проверени 30 автомобила и 32 човека в тях. Съставен е само един фиш за шофиране без предпазен колан.

Днес в СОУ „Васил Левски” – гр. Брезник – ще се проведе родителска среща, на която ще бъде изнесена беседа с ученици, родителите им и служители от РУ-Брезник

 

 

mirogled.com