Loading

Внимание! Телефонни измамници

Зачестяват случаите на телефонни измами в региона!

Полицията призовава гражданите да бъдат изключително предпазливи при телефонни разговори, свързани с даване на пари под какъвто и да е предлог.

Измамниците действат по познатата вече схема за причинена катастрофа или пострадал роднина. Напоследък се искат пари и за закупуване на ваксини срещу свински грип или остра вирусна инфекция.

Вчера, непознато лице позвънило на 79 - годишния Г.Г. от с. Арзан и представяйки се за лекар в елитна болница, пояснил че детето му страда от свински грип и се нуждае от спешно лечение. Непознатият провел няколко разговора с разтревожения баща, като през цялото време го убеждавал, че ще излекува детето му, но лечението е скъпо и болницата не може да си позволи да поеме разноските.
Притеснен, възрастният мъж склонил и посочил адреса си, за да предаде парите на мнимия лекар. Поисканата сума възлизала на 12 000 лв. и била предадена в ръцете на представилия се за адютант на «лекуващия лекар».

Още при получаването на подобно обаждане хората първо да се свържат с въпросния роднина и след това да предприемат каквито и да е действия.

Важно е да се знае, че МВР няма практика да взема пари като гаранция за лице, извършило престъпление. При всяко породило се съмнение може да се потърси съдействието на най-близкото поделение на МВР.