Loading

Задържане под стража за Адето

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража" определи Районен съд - Брезник за 28-годишния А.И. по прякор „Адето". Той е обвинен за опит за кражба по чл. 195 от НК.

Преди два дни, на ул. „Георги Бунджулов" в гр. Брезник. Автопатрул забелязал разбита входна врата на магазин за хранителни стоки. Влизайки вътре, полицаите се натъкнали на маскиран, който оказал яростна съпротива при задържането му. Оказало се, че това е криминално проявения А.И./28 г./ по прякор „Адето" от гр. Перник. Намерени и иззети са специални технически средства, с помощта на който мъжът проникнал в обекта и 35 лева, откраднати от него. Същият направил приготовления за кражба на цигари.

Адето е задържан многократно в поделенията на МВР. Познат е с разпространение на наркотици, изнудване и рекет, хулигански прояви, кражби, грабеж и управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. На 01 март 2011 г. е задържан за грабеж в радомирското с. Друган. Заедно с още трима, нанесли побой на 64-годишния Е.Г. с постоянен адрес гр. Лясковец пред вилата му в селото и му откраднали 3000 евро и мобилен телефон. Тогава Районния съд в Радомир му определил мярка за неотклонение „Парична гаранция".

Работата по започнатото досъдебно производство продължава.