Loading

Изложение на мед и пчeлни продукти организират в Брезник за Духовния празник на града – Св. Петка.

Събитието ще се състои на 9 октомври от 17 ч. Пчелните продукти ще бъдат показани в малкия салон на читалище “Просвещение”.

Проявите за Духовния ден на Брезник ще започнат още на 8 октомври с откриване на изложбата “Магията на душата”. В нея ще бъдат наредени произведенията на художниците, взели участие в пленер, организиран от местното читалище.

На 10 октомври пък ще бъде представена книгата “Народни лечения в Брезнишко”. Неин автор е Вера Георгиева. Премиерата ще се състои също в малкия салон на читалището от 17 ч. На здравето е посветена и изложба, която ще бъде открита на 13 октомври от 17 ч. Тя е под мотото “Целебната сила на водата”. Същият ден в Брезник ще има вечерня и бдение в църквата “Св. Петка”. На 14 октомври пък в храма ще бъде отслужена света литургия и празничен водосвет, ще има литийно шествие, поклонение пред частиците на мощите на Св. Петка и курбан.

Освен тези прояви в програмата е включен и турнир по волейбол “Да съхраним спортния дух”. Той ще се проведе в спортна зала “Чорни” от 16 ч. на 12 октомври. Ден по-рано ще бъдат обявени резултатите от поетичния конкурс “Душата”.

източник:mirogled.com