Loading

Моля,помогнете!

Здравейте
Пиша ви по повод молбата на Зари. Единадесет годишно дете, чийто призив докосна сърцата на много хора. Зари е не просто дете, тя е дете преборило най-коварното заболяване-Рак. Това малко момиче, герой, преди преди време гледах в едно предаване но ТВ7 и новините на ТВ7. Детето се появи в медията с огромна молба към всички ни и най-вече към тотомилионера от Перник. Скоро видях, че обещанието на този г-н към жената нуждаеща се от протеза е изпълнено. Реших да се попитам Зарина дали и нейната Коледна мечта-молба е сбъдната. Разбрах, че това дете продължава да вярва и да чака този човек да помогне на приятеля и по съдба. Днес тази малка Зарина вече ходи сама, учи... здрава е. Но от разговора ми с нея усетих как в това малко момиче име тъга. Тъга, която се дължи на притеснение, че батко Светли няма да успее да пребори болестта. Зари ме попита като голям човек'' Знаеш ли, колко пари ми бяха нужни на мен да оздравея. Сумата е близо до 200 000 лв. Ако не бяха ми помогнали добри хора, днес нямаше да съм жива.'' Малката Зарина е порасла. Болестта е променила това дете. Тя говори за най-коварното заболяване така подробно. Разказва за силните болки, за страха, за ужаса, че парите няма да се съберат. Трябва ли всички да изпитаме този ужас, за да минем от другата страна на барикадата. Да протягаме ръка на болни? 
Историята на Зарина и батко Светли, както го нарича тя е необикновена, а в същото време толкова човешка. Зарина е в Турция, чака поредното лечение, но чуват с майката сумата, която е необходима, за да продължи лечение. Огромна.... непосилна за едно семейство. Тогава към тях се приближава едно момче, непознато до този момент- също болно от Рак. '' Не се тревожете, ще съберем парите. Аз скоро правих концерт за мен, ще правим заедно и за вас'' Тези думи в този момент са вдъхнали сили и вяра на едно ... умиращо дете. Ще кажете пресилени думи. Но при рака нищо не е пресилено, то дори не може да бъде описано в думи. Днес с помощта на много хора, тази малка- голяма Зари е жива и здрава. От тумора е била напълно парализира, днес вече ходи сама. Това дете е загубило много приятели по съдба. Една от близките ѝ приятелки е Валя Крушкина. Детето ми споделя, е още тъжи за нея. Не иска да губи и батко Светли. Зари казва '' Аз за себе си никога не бях търсила медия, не бях писала лично аз на никого. Правела го е мама, но не и аз. Но за батко Светли бих го направила отново и отново.''
За това днес се обръщам с въпрос към този г-н от Перник- тотомилионера. Моля ви, помогнете на това дете да сбъдне мечтата си да спаси един Живот. Живота на човек, които има сърце и за чуждата болка, дори , когато самият той е на ръба. Момче,което е продало единственият си дом, за да се лекува.
Парите са средство, но не само за охолство или начин да преживяваме..Парите са нужни на всички, така е. Парите могат понякога да спасят един Живот. Това вече е безценно.
Ще поставя линк към предаванията в които малката-голяма 11 годишна Зари влага надежда в Доброто. 
Разчитам, че това ще стигне до вас г-не и до много добри хора със сърца.
http://tv7.bg/news/9540952.html?fb_action_ids=4881729999261&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366

http://tv7.bg/neshtata-ot-jivota/Video/9571432