Loading

Две фирми се борят коя да предоставя юридически услуги и правна помощ при изпълнение на проект на пътя до Гигинския манастир

Включена е и Реконструкция на довеждащ водопровод от водохващане на групата Секирна до отклонението за село Режанци. Офертите им вече са отворени, съобщи заместник-кметът на Брезник Иван Бъчваров. Това са столичните фирми „Обединение правни консултанти” и „Национален консултант по обществени поръчки”.

„Все още не сме избрали коя от двете ще извършва юридическите услуги. Разглеждаме документите и вероятно ще излезем с решение в началото на следващата седмица. Критериите, по които ще ги избираме са най-ниска цена и най-кратък срок”, заяви Бъчваров.

Общината в Брезник е спечелила проект за асфалтиране на пътя до „Св. Св. Коза и Дамян” пред министерството на „Земеделието”. Стойността му е 1,5 млн. лева без ДДС. Отсечката е с дължина 6 км. Освен полагането на асфалт, ще бъдат направени и отводнителни канавки.

Пътят към Гигинския манастир стана общински с решение на Министерския съвет. От общината веднага разработили проект, с който кандидатствали, за да може трасето да бъде асфалтирано.

В момента пътя е покрит с чакъл. Това прави трудно достъпен манастира. Въпреки всичко „Св. Св. Козма и Дамян” се посещават ежемесечно от стотици миряни.

 

източник:mirogled.com