Loading

Идва ВИДОВДЕН в Брезник!

Традиционният събор Видовден ще започне на 25 юни. Още във вторник следобед първата сергия се настани на търговската улица и на брезничани им замириса на казанлъшки понички. Официално съборът ще се открие в петък от 20.00 часа със слово на кмета Христо Миленков, след което следват изпълненията на Райко Кирилов и Снежина Андреева. Гвоздеят на втората вечер ще са песните на Ива Давидова, а за изявите на местните самодейци е определен съботният следобед. До ден-два се очаква в града да се появят и традиционните атракциони, съпътстващи събора като гондола, стрелбища и др. По традиция търговската улица на града се окупира от стотици сергии, които предлагат всевъзможни стоки на брезничани и гостите им.

Радвам се, че Ви харесва тук!

Радвам се, че Ви харесва тук! Моята баба също е от Долни Романци и това ми привлече вниманието и дадох "ценна" информация!

Здравей Брезичка....Бях на

Здравей Брезичка....Бях на събора,даже и хорца тропнах...наистина беше красиво и приятно,заредих се с нови сили и се чувствах все едно съм на курорт...Моето село е Долни Романци и прабаба ми е родом от там..после баба ми и баща ми и ...аз съм нещо като потомка..но идвах рядко..но сега след събора си припомних колко е красиво това место и си обещавам да идвам по често..наистина всички са много мили и добрички..хидих и на Бърдо..абе красотааааааааа....

Видовден е винаги в

Видовден е винаги в последната събота и неделя на юни. В Брезник има всичко- и дискотека и ресторант с жива музика и заведения с музика. А на събора сигурно ще има и много други интересни неща!

Здравейте...аз съм от София

Здравейте...аз съм от София но имаме вила в с.Долни Романци.Не съм идвала на събора от 2- 3 години и не бях сигурна кога е той..но се надявам поне да е интересно и забавно..обичам да се връщам там..от там са корените ми..дано програмата ви е хубава и се забавляваме..и един въпрос..има ли дискотека в града,където младите да се забавляваме или нещо с музика на живо???? Весел ден и много усмивки..Цвети
 

Кой ги кани тия гости? А

Кой ги кани тия гости? А можеше вместо Райко Кирилов  да дойде танцовия състав на училището в Котел (щеше да струва само 860 лева пътни разходи). Само че с училището далавера с парите за път не може да има. А с хонорара на псевдозвездата Райко Кирилов може. Пишат се 2000 ,ама той иска хиляда. И някой от Брезник(познайте кой) плюс менажера на Райко си делят по 500 например. Така се правят тия работи.Аман!Докога?