Loading

Комисията за следприватизационен контрол тръгва на проверки

Комисията за следприватизационен контрол в община Брезник тръгва на проверки. Ще бъдат подложени на мониторинг предимно фирми, купили имоти на територията на бившето поделение. 

Това е третата за тази година рутинна проверка на комисията за следприватизационен контрол, която ще бъде осъществена от брезнишката общинска администрация. Заместник-кметът Ема Михалова съобщи, че проверяващите ще влязат във всички обекти, подлежащи на такъв мониторинг. Повечето от тях са на територията на бившия гарнизон в Брезник. Ще бъдат проверени сладкарски цех, цех за производство на мебели, автосервиз, предприятие за съхранение и преработка на билки, както и соларен парк. Освен този соларен парк, в брезнишко има още една алтернатива за производство на екоенергия. На финал е монтажът на ветрогенератори в землищата на селата Гоз и Арзан. Ема Михайлова каза, че в началото на следващата година вече ветрогенераторите ще бъдат вързани с трафопостовете и преносната мрежа на ЧЕЗ и ще започнат да генерират електичество. Това начинание обаче не подлежи на следприватизационна проверка, тъй като общината продаде своя земя за монтаж на съоръженията. 
В списъка на фирмите за мониторинг извън тези от поделението влизат още шивашко предприятие, дом за настаняване на възрастни хора и център за етнотуризъм. Старческият дом трябва да проработи в сградата, строена за общежитие на гимназията по селско стопанство, етнотуристическия център пък би следвало да отвори врати в закритото школо в село Долна Секирна, а шивачницата, която е действаща вече, се намира в детската градина в квартал Могилица. 

източник: РТВ "Кракра"

Как се проверява Татин Митко?

Как се проверява Татин Митко?