Loading

Доброто име на Ноевци и училището не бива да пострада заради личната безотговорност

 В Ноевци живеят прекрасни хора - дружелюбни, мили, будни, интелигентни, културни, честни, чувствителни, грижовни. Някои са дотолкова горди, че се чувстват засегнати от проблемите в училището и ги приемат неправилно като обида към всички ноевчани. Ако има виновни сред жителите на селото по случая, това не означава, че и останалите трябва да търпят последствията от вината им. За да се изчисти окончателно доброто име на хората в това голямо, красиво и чудесно устроено село случаят трябва да се изясни и да се даде публичност на истината. Във всяко населено място може да има различни хора, както може да има "черна овца във всяко стадо". Ясно е, че има виновни, а доколко сериозна е вината им и точно на кои е, трябва да се произнесат институциите с права, отговорности и задължения в образователната сфера. Когато всичко излезе наяве, ще престанат клюките и клеветите. Няма нужда съгражданите на нарушителите да се свързват по никакъв начин с личните грешки или злоупотреби на виновните, това е отживелица и несправедливост. Отговорността е лична и няма нищо общо с населението като цяло в съответното село, град или регион. По-важно е родителите да бъдат спокойни и да изпращат децата си на училище с убеждението, че компетентни и отговорни педагози се грижат за възпитанието и образованието на децата им. Да се потулват виновните по една или друга причина е вредно за всички, освен за самите виновни. Училището е държавно и общинско, Брезник и Перник осъществяват контролни функции чрез съответните структури на образователното министерство в тези градове. Крайно време е да се сезират и произнесат отговорните институции и длъжностни лица в тях.

 Интересен факт е, че до този момент напускат само жители на Ноевци - директорското семейство и счетоводителката-секретарка. Другите имена, които се спрягаха за конкретни нарушения в многобройните коментари са на учители от Брезник в Ноевци. Може би проверката закъснява, защото стана ясно, че главен виновник за нарушенията, които Василеви са прикривали е близък роднина на управниците в Брезник. Никой не опроверга изнесената конкретна информация за нередовни програми, часове, нормативни документи и други нарушения на въпросните учители, но и никой не се заема да извърши проверка. Чака се случаят да отшуми, да се потулят закононарушенията и да се запуши устата завинаги на неудобните хора. Стана известно, че математичката се умори и отврати от методите на свои колеги да я злепоставят и сплашват отново и отново. Всичко ли ще свърши по-български със сериозния за община Брезник проблем? Най-вероятна такива са очакванията на засегнатите и заинтересовани от подобен край, още повече че изборите наближават и случаи  представящи в негативен план политици и техни роднини са крайно нежелателни за тях. Разбираме, че няма да излязат и да заявят, че близката им родственичка е допуснала нарушения, за които са направени опити да бъдат прикрити от началници и това е довело до оставката на трима от училището в Ноевци. Василеви и учителите около тях изобщо не са очаквали Петрова да се окаже толкова сериозен опонент и са възнамерявали да я поставят на място като организират мащабни заговори срещу нея. Плановете им са пропаднали, защото учителката макар и с разбити нерви от продължителния терор е успяла да документира нередностите и злоупотребите в училището. Първият писмен сигнал до директора е от 06.11.2008г. Вече споменах, че разполагам с копия от всички документи и съм упълномощен да разкажа за случая, в който има много интересни подробности, както от законова, така и от човешка гледна точка. Един от документите прикрепих с файл в предишния си материал, но скоро след това беше свален. Този факт сам по себе си говори, че Петрова казва  истината.

И в Ноевци е същата работа

И в Ноевци е същата работа като в Брезник - шуробадженащина, конфликт на интереси, роднини във властта, които крият злоупотребите на своите хора,самозабравили се даскали и т.н. Кои са тук София и Гинка от коментарите към статията с "домашния помощник" май също отдавна се разбра.

На родителите как може да не

На родителите как може да не им пука какви ги вършат даскалите с часовете и програмите на децата им?

Чудно ми е как живеят някои

Чудно ми е как живеят някои хора спокойно с това лицемерие и лъжа. Напротив, трябва да се разнищи до най-малка подробност тази история и се установи по недвусмислен начин кой крив, кой прав за да се покаже уважение към родителите и учениците в това училище. Защо е този панически страх от проверки и разследване и кой е заинтересован всичко да се потули. Нахални са тези, които призовават да се сложи точка. Те не просто са нахални, те са виновни и са злоупотребявали и сега се крият зад "незначимостта на Ноевци и училището". Щом има корупция нищо не е незначително. Който не го интересува да не чете - толкова е просто, НЯМА НУЖДА ДА ИЗПАДА В ПОТРЕС. Май ИЗПАДАТ В ПОТРЕС СГАФИЛИТЕ, а не родителите и учениците. Как нямат малко срам и доблест и гледат в очите учениците си всеки ден, след като не си знаят часовете и програмите и ходят на работа само да клюкарстват и капани да залагат на отговорните си колеги. Безобразие! Да научат всички какви са ги вършили. Децата и родителите ще пострадат повече, ако ги търпят и крият, няма какво да извъртат нещата и да се опитват да заблуждават по-лековерните, че така е по-добре за тях.

Хайде престанете вече с това

Хайде престанете вече с това Ноевци и с тамошното училище.Омръзнахте на хората с тези простотии.Ноевци да не е центъра на Вселената или пък училището там е самата Вселена.Дотягате вече с това кой крив,кой прав.Все пак има деца,които също четат тези писаници и поне към подрастващите имайте малко уважение и към техните родители дето са ви се доверили и са си пратили децата при вас.Себе си ако не уважавате отдайте дължимото поне на възпитаниците си.Изпадаме вече в потрес от нахалствотто ви.

Истинско кощунство спрямо

Истинско кощунство спрямо обикновените хора в тая община е, че щом се спомене нещо за мърсотиите на управляващите и началниците облагодетелстваните покрай тях скачат като ужилени да ги бранят и призовават да се пишат само химни и сипят рози за Брезнишко, да се трият неприятните коментари сякаш сме по тошово време и сме имунизирани во веки срещу корупция само защото си живеем в "бленувания комунистически рай" според някои витаещи още по облаците. Както виждаме корупцията се е настанила трайно и стабилно и по селата, да не говорим за Брезник. Мафиотите са не само сред управниците, но и сред селските директори свързани с властта. Василев е отдавна общински съветник и приятел на Миленков и Лазаров, докара още един общински съветник в училището да се справи с Петрова и я накара да кротне и млъкне завинаги, после да се завърне на бял кон и я изкарат нея за всичко виновна. Ще видите, че точно така ще стане, защото и на нея и писна да я клеветят задружно лапачите дето не си знаят задълженията, а само правата и се пишат педагози само по ведомост. Безобразията си продължават и се вихрят с пълна сила само да намерят ниша и да се скрият под знамето на "В името на доброто име и просперитета на ...". Ако я караме така ще ни лъжат и ни смучат безкрайно, но никой не иска да си разваля спокойствието.

Нали при Миленков и Лазаров

Нали при Миленков и Лазаров всичко беше наред и народа бил виновен и само ги плюел. Кажете ни сега как да погледнеме положително и веднага ще го направиме! Как злоупотребите ги вършат все тия свързани с властта и как става после винаги така, че нищо не виждат и са все оплюти незаслужено и трябва да ги гледаме само добронамерено и да виждаме само положителното. Тия хора станаха съвсем нагли и мамят на едро щом не искат да ги видят тия неща. Като са толкова праведни и работливи да оправят нарушенията в това училище, не вервам да е толкова сложно. Защо да е виновно селото, че некои не си гледа работата, то не е назначило директорите и учителите там.

Даскалите от Ноевци сами

Даскалите от Ноевци сами напускат като сгафат щото имат малко срам ама тия от Брезник чакат кмета да ги отърве и ще унищожат училището щото са напълно безсрамни

В това училище има кадърни и

В това училище има кадърни и отговорни учители и не е честно да бъдат потърпевши от нередностите на колегите си. Името на Ноевци не е пострадало, но ще пострада, ако не се вземат мерки срещу нарушителите. Ноевчани не трябва да проявяват прекалена търпимост и овчедушие към беззаконията в училището. Често се получава така, че родителите и учениците са употребявани за лични егоистични сметки на някои учители. Това се среща и в големи училища, но в малките особено средищни си е направо масово явление.

например Михайлова и Стоилов

например Михайлова и Стоилов

Вярвам,че вапреки всички

Вярвам,че вапреки всички изказвания в това хубаво училище,все още има и такива хора,които гордо МОГАТ ДА ЗАЩИТЯТ ТИТЛАТА УЧИТЕЛ.