Loading

Брезник разпространи електронен наръчник с правила какво да правим при бедствия, аварии и катастрофи

Указанията са качени на сайта на общината.
В наръчника са включени земетресение, наводнение, свлачища, усложнена зимна обстановка, гръмотевична буря, аварии с отделяне на отрови, пожари и катастрофи. Най-сериозно са засегнати правилата за действие при трус. Такава ситуация градът преживя през 2012 г., когато Пернишко се тресе с 5,8 по Рихтер. Брезник бе сред пострадалите от земетресението общини. Сред правилата е да не се задръстват входовете на жилищните сгради с предмети, да се стои до безопасни места като носещи стени, трегери, колони, ъглите на стаите и рамката на вратата. Балконите, стъклените врати, прозорците, стълбищата и асансьорите пък са сред опасните места, които могат да се превърнат в смъртоносни капани. В електронния наръчник се препоръчва да се излиза извън сградите при трус само ако можем да го направим за 10 секунди.
„След първите вибрации, люлеенето се засилва, но падането на предмети и мазилка не значи, че сградата рухва. След труса не бива да изпадаме в паника и трябва да изключим тока, газа и водата. Ако има затрупани, трябва да помогнем и да говорим кратко по телефоните, защото линиите ще са претоварени”, се казва още в наръчника.
Сред правилата са също да си пазим вещите заради нарастването на престъпността, да не се влиза обратно в сгради и да не се поддаваме на слухове.
Подборно е обяснено и какво да се прави при гръмотевични бури, каквито в Брезнишко също не липсват. Според правилата трябва да стоим далеч от метални стълбове, самотни дървета и стърчащи канари. Ако се движим в група пък трябва да сме на разстояние между 3 и 5 метра един от друг. Сухите мостове е дерета са опасно, както и язденето на коне и стоенето до домашни животни. При буря, според препоръките, най-надеждни в природата са дълбоките пещери.

 

източник:mirogled.com

На Боби:

На Боби: Щом си обикалял трона, а сега си без кресло, знатен да си, ще желаеш винаги на царя зло.

Бъди горда и уверена

Бъди горда и уверена жена,
бъди смела в мечтите и начинанията си,
покорявай с красотата си на богиня!
И не забравяй, че твоето призвание
е да правиш света по-добър!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НЕКА ВСЕКИ ДЕН ДА Е ТВОЙ ПРАЗНИК ЗА ЛЮБИМИЯ ТИ!!!

А моля, "болните амбиции" са

А моля, "болните амбиции" са патент на Рени. Отношения не може да няма, но извън тях видяхме всички, колко са грамотни и кадърни в Ноевци от опровержението. И като гледам, как пише някой в защита на директорката без необходимите разстояния и ако сравним с правописа на това опровержение веднага става ясно, кой пише. Срамота е тази неграмотност за учител, да не говорим за директор.

МОЖЕ, НО ДИРЕКТОРКАТА Е

МОЖЕ, НО ДИРЕКТОРКАТА Е БРЕЗНИЧАНКА И НЕ Е ЕДНАКВО ЛОЯЛНА КЪМ ВСИЧКИ. ИГРАЕ СИ НА ТУКА ИМА ТУКА НЕМА Т. Е. ЗА ЕДНИ ИМА ЗА ДРУГИ НЕМА СПАЗВАЙКИ НОЕВСКИ ЗАКОНИ.

Много злоба по този свят!Пази

Много злоба по този свят!Пази Боже!!!Нали сме много компетентни та за нищо не ставаме.Що се отнася за Ноевци,явно има злобар,който си урежда със сплетни някакви отношения.Освен това този човек има доста свободно време след като се занимава с едно и също,което не му омръзва в продължение на месеци.Болни амбиции за доказване на нещо,но да видим...Какво ли ще се още разкрие и за други ...Интересно?!Ние знаем,но... сме търпеливи.

Толкова ли сте сигурни, че в

Толкова ли сте сигурни, че в други училища е имало други кандидати за този пост. И какво, ако се беше представила зле, ама много зле, щеше да стане директор. Та там, в комисията не са били лицемерните брезничани. Имало е хора от Министерството. Е много сте зле, ние може да сме селяни ама вие сте селяндури.

Госпожа "ДИРЕКТОР.

Госпожа "ДИРЕКТОР. ДИРЕКТОР.ДИРЕКТОР." явно страда от грандомания, болни амбиции и като се прибави неадекватната почерпка си е направо за неотложна медицинска помощ. Дано се е пообразовала след конкурса, който е спечелила, макар че за да спечелиш нещо трябва да имаш конкуренция, а за Ноевци, както разбрахме не е имало други кандидати.

Ало, всезнайко, кои са тия

Ало, всезнайко, кои са тия учители в Ноевци със средно. Де кажи ги.
Сплетници. Нема да престанете да ръчкате. Е Рени е ДИРЕКТОР. ДИРЕКТОР.ДИРЕКТОР. Набий си го в дървената тиква.Явила се на конкурс и спечелила. Ти защо не се яви. Сигурно си с диплома от мту-то. А може би и килийно немаш. Айде лека нощ.И не злобей толкова, да не си изядеш от завист и злоба лайната/което нема да е лошо/.

Ma za6to v Noevci ima u4iteli

Ma za6to v Noevci ima u4iteli sus sredno obrazovanie?Gorkite deca.....

Не само "пернишки кукувици",

Не само "пернишки кукувици", а и софийски ще ви проверяват в Ноевци, като не знаете за какво сте сложени в това училище. Вземете се в ръце, само софри и снимки няма да ви докарат добро образование.