Loading

Брезнишки криминалисти разкриха палеж на автомобил

Престъплението било извършено в началото на ноември миналата година.
Неизвестнет запалил коло 1 ч. през нощта „Ауди” на местен жител на улица „Андрей Жданов” пламнал лек автомобил „Ауди”. Органите на реда направили оглед на местопроизшествието и открили следи от умишлен палеж.
В резултат на предприетото разследване и проведените множество процесуално-следствени действия е установен извършителя – 20-годишният К.А. от Брезник. За разплитане на случая са използвани и специалисти от Института по психология на МВР. По данни на разследващи, става въпрос за неуредени лични взаимоотношения между потърпевшия и извършителя.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

ДЕМЕК учителите им правят

ДЕМЕК учителите им правят мечешки услуги като им завишават успеха?

Понеже виждам, че

Понеже виждам, че образованието тук се коментира ви копирам една статия от най-четения пернишки сайт. Вижте учители и стига сте отвличали отвличали вниманието на учениците с излишни тържества, театро и други щуротии, ами ги учете сериозно и не помпайте успеха на края на годината с учители-подсказвачи на матурите, защото истината бързо излиза наяве, както вече разбрахте.

" НИСКО НИВО: Учениците не искат да учат, учители свалят гарда, трябват единни критерии за оценяване

27 февруари 2015 news7 17 коментара

Негативната тенденция педагозите отдават на липсата на единни критерии на оценяване

Успехът на учениците спада рязко след постъпването им в гимназия. До това заключение стигнаха директори и преподаватели от различни училища в страната. Негативната тенденция педагозите отдават на липсата на единни критерии за текущото оценяване. Как може да се справи образователната ни система с проблема?- отговорът в следващия репортаж.

Според директора на строителната гимназия в Перник Самуил Шейнин, учителите в основните училища изкуствено завишават оценките на децата, за да им помогнат да влязат в престижно училище. За това потвърждават и ученици, и родители.

По закон всеки преподавател трябва да изготви критерии за оценяване на текущи знания и умения. Няма обаче изисквания, в които директорът да утвърждава тези критерии. За това преподавателите предлагат такива рамкови критерии да бъдат изготвени по всеки един предмет като се създадат консултативни съвети от добре изявени учители, които да ги разработят за дадения регион.

Според представителите на Образователното министерство опитът, събран от училищата - по отношение мотивацията, би бил полезен.

Друг начин за стимулиране на учениците е включването на повече интерактвни методи в час. "

Оно секи на театро го

Оно секи на театро го обърнал. Работи това що не му е работа. Децата па и они че им праят ученето на театро. Да учат ама не учат а се разлемагват с глупости. Преличват се на тех им аресва да кръшкат от уроци ма като дойде време за изпити кво че праят.

Пълно театро се разиграва и у

Пълно театро се разиграва и у пощата.Чакат си новия шеф ноевчанке, я градина да прекопат, я да се засучат покрай него, я да замажат с мили очи липсите.Да кажат, защо липсват пари и къде са.Кой меша и кой ги връща сега кога са си само ноевчанке? Не се наедоше, не се напише, не сенапушише.За 100 пенсионера цела поща и 3 патки заплати зимат, като може да ги затворат и у банката да отидат хората.И без това или че върне повече тая с пенсиите или че земе от некой.Много се била "преуморила", та затова грешила.Сеирът ви гледа целият град.

Е така е който учи учи който

Е така е който учи учи който играе театър може пък артист да стане и артистите са хора какво толкова му е на театрото.

нема кои да ги учат,

нема кои да ги учат, даскалите още не са се изучили, они неграмотни тръгнале да учат друг, виж театро може да разиграват и оно се праи да блесне богаташката учителска шерка, само она може да играе главната роля и се облачи у дреи по поръчка я снежанка я пепеляшка

В Ноевци пак не учат децата.

В Ноевци пак не учат децата. Не стига, че са смесени паралелките и не могат нищо да разберат от урока за половин учебен час, ами и в час не влизат. Репетират през учебно време, артисти ще ги правят, а уроците нямат значение. Що материал изгубиха, как може да си го позволят и кога ще го наваксат не знам. Мислех че училището е на първо място за учене, ама не било така.

Дай на простака власт, па му

Дай на простака власт, па му чини сеира!

Тя Вълова хубаво заключва

Тя Вълова хубаво заключва училището, но това не стига. Да вземе да направи една стая за мъчения за лошите ученици и да назначи някой връзкар протеже на управляващите да изтръгва ноктите, да пуска ток, да гори, да разтяга и други такива за всеки възпитаник на това школо с лоша дисциплина и труден характер. Да видим тогава няма ли да има дисциплина и ред. Може също арест и карцер да въведе. Непослушните и учители и за тях може да наложи такива методи, да видим тогава ще смее ли някой да гъкне срещу нея и да има различна от нейната позиция.
Как си ги представят тия директорки нещата, едната черпи за спечелен конкурс преди да се е състоял и има очи да продължава да директорства след като я разобличават, другата ще превръща училището в затвор и казарма с назначени за учители хора, които нямат квалификация и образование за учители. Впрочем тя и Асенова е назначила такива. Направо ума не ми го побира накъде вървим. Как ще бъдат ученолюбиви и дисциплинирани учениците, като усещат че учителите им не са компетентни.

ВЕРНО Е ЗА БАНИЦАТА АМА ЧЕ ГО

ВЕРНО Е ЗА БАНИЦАТА АМА ЧЕ ГО ОТНЕСЕ ТОЯ ДЕТО Я ЯДЕ НЕ ТОЯ ДЕТО Я ДАВА ЗАЩОТО ТОЙ КАТО СЕ ВИДИ НА ЗОР ЩЕ СИ ИЗМИЕ РЪЦЕТЕ С ГЛАДНИЯ ИЛИ ЧЕ ПОБЕГНЕ САМ И ПРЪВ.