Loading

Гимназията по селско стопанство „Н. Вапцаров” в Брезник е застрашена от закриване

За трета поредна година няма записали се ученици в нея. Това е и причината гимназията да посрещне последния си 12-ти клас на 15 септември тази година.

10 ще бъдат първолаците, които ще пристъпят училищния праг на Основното училище Христо Смирненски в село Ноевци. 30 деца ще тръгнат в първи клас в Средното общо образователно училище “Васил Левски” в Брезник. Планът за прием на деца за предучилищна подготовка в детската градина “Брезица” е преизпълнен. През последните 3-4 години все повече родители искат да запишат децата си в нея. Детската градина е обновена и осъвременена по проект “Красива България”. Изцяло е подменена външната дограма, поправени са фасадата и дворното пространство. Ремонтирани са санитарните помещения и са освежени занималните на всички групи.

1009 са общо пърпвокласниците, които ще прекрачат училищния праг в Пернишко на 15 септември. Те са с 11 повече от миналата година, съобщиха от Регионалният инспекторат по образование.
Половината от семействана на първолаците вече са получили еднократна помощ от 250 лева, за да ги подготвят за училище. Условието за отпускането на парите е в продължение на година средномесечният доход на член от семейството да е равен или по-нисък от 350 лв. Изискването на се отнася за родителите на деца с увреждания, малчугани с един родител или пълни сираци.
Срокът за подаване на декларации за подпомагане все още не е изтекъл. Той е до 30 септември, поясниха от образователния инспекторат.

 

 

 

 

mirogled.com

Това така наречено "училище"

Това така наречено "училище" отдавна не е това което беше. Не става. С тия 9 ученика в 12 клас и други "задочници" които никакви ги няма, а само се отчита дейност, пак не става.Училище без авторитет.

Всичко е въпрос на

Всичко е въпрос на РЕКЛАМА.
Кой хора знаят за техникума?
Има деца и извън Брезник!!!!!!!

Кой потърси контрол на

Кой потърси контрол на "даниела" къде са парите от продажбите? Брезник ще плаща данъци за двама торболановци.Потърсете отговорност. Моля!Тя унищожи техникума за неиното благо.!

Защо е застрашена гимназията

Защо е застрашена гимназията по селско стопанство? Защото никой не потърси парите на "даниела",а сега плащаме данъци да я спасяваме. Къде е контрола? Няма Брезник да работи за двама торболановци.Потърсете отговорност. Моля!

Деца трябвааааааааааа. Не е

Деца трябвааааааааааа.
Не е важно колко са, а какви са. Никой не обръща внимание на качеството за съжаление.

В гимназията поне има

В гимназията поне има ученици.

За техникума разбрахме, а

За техникума разбрахме, а какво става в гимназията?

A kolko daskalizi sa na tia

A kolko daskalizi sa na tia u4enizi

Колко ученика има в 12 клас

Колко ученика има в 12 клас във въпросното училище?