Loading

Общината в Брезник ще възстанови стар водоизточник в село Гърло

Целта е с него да се осигури допълнително вода за общината и така да се избегне въвеждането на воден режим.

„Направихме обследване и установихме, че водата е 6 литра в секунда.  Не е много ,  но не е и малко. Защо де ги губим?”, обясни кметът на Брезник Васил Узунов.

В Гърло имало стар водопровод, който трябва да бъде ремонтиран. Водата пък ще бъде отведена по него до резервоара на пречиствателната станция. За обследването на кладенеца се изразходвани 2-3 хил. лв. За ремонта обаче ще са нужно много повече, с които Брезник не разполага. Затова общината ще кандидатства за финансиране по европейски програми.

„Сушата си е суша. На наша територия има изоставени водоизточници, които ще трябва да бъдат възстановени. През пролетта започваме чистене и на старите каптажи, които не успяхме да изчистим миналата година”, каза още Узунов.

Кметът допълни, че нивото на язовир „Красва”, който захравма с вода общината, е с 8 сантиметра по-нисък от същото време миналата година. В момента във водоема имало около 1 млн. кубика от живителната течност. Обемът му пък бил 3 млн.

 

 

източник:mirogled.com

Прав си Калине, не е важно

Прав си Калине, не е важно кой от коя партия е , а е важно кой какво може да прави.За съжаление в тоя град този кйто прави нещо все е трън в очите на некадърниците.В Брезник дал господ такива.

А какво точно искаш да видиш?

А какво точно искаш да видиш? Човека, в случая с водата, си върши работата, и изобщо не ме интересува от коя партия е. Важното е да работи за доброто на Брезник.
Калин72

Нека има вода.

Нека има вода.

до тук се виждат САМО ЛОЗУНГИ

до тук се виждат САМО ЛОЗУНГИ ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ! Ура,другари и другарки!

В с.Красава до плщада

В с.Красава до плщада продължава да си шурти вода от чешмата

Това е добре, нека се

Това е добре, нека се разработват изоставените водоизточници, дано водата им е по-качествена от тази на язовир "Красава" :)
Калин72