Loading

Пернишкият окръжен съд наложи условно наказание на иманяр от Брезник

34-годишният Красимир Дончев бе наказан с една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.  Освен това той ще трябва да плати и глоба от 3000 лв.

Престъплението Дончев е извършил в периода 2010-2011 г. При спецоперация в дома му са  открити два металотърсача , 164 монети и други археологически предмети. Те са добити от Красимир в района на Брезнишко като са датирани от експерти от античността до ХVІІІ век. Сред античните и средновековни предмети са бронзов лят накрайник, част от по-голям предмет, сегмент от зъбалец на конска юзда, бронзова висулка от накит за глава, бронзови фибула и апликация и други.

Монетите, ценните предмети и металотърсачите съдът отнема в полза на държавата, предмети, които нямат археологическа стойност се връщат на Красимир.

Присъдата  подлежи на обжалване пред по-висша инстанция.

 

източник:mirogled.com

А Дончо лъжеше, че тараша е

А Дончо лъжеше, че тараша е заради Петромил

От името на България

От името на България отговарям на съществото Рут Колева, което обиди цялата страна, защото не изпаднала в захлас от нейното предстоящо велико участие в BBC.
Въпросната циркаджийка е дъщеря на Неделчо Колев - български двукратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 75 кг. В качеството си на такава живее в Бахрейн, Индия и Тайланд, където татко е треньор и никак не му липсва валутка. Решава да става певица и речено-сторено, нали татко си я обичка - още на 9 години момиченцето пее на сцена в Тайланд. После татко финансира песничка за реклама на мобилен оператор, френско продуцентче, World Chart Express, 2 албумчета, 2 турнета, пазар в Япония, записи в Холандия и Англия, партньори за дуетчета, телевизионно присъствие, награди и пр. Нали не мислите, че едно 23 г. момиченце може да постигне това в България без парички?
Рут прилича на грозно пате, пее вярно в един заспал е безинтересен стил, притежава огромно арогантно самочувствие и няма нито една песничка, която да е станала хит или да е впечатлила някого по земята с нещо. Типичен представител на новото поколение в българското псевдоизкуство, което счита, че като има пари за записи, клипчета и телевизионни участия - автоматически е намерило и талант у себе си:) Ако беше така - то Абрамович вероятно щеше да вземе всички награди Грами, но не го прави.....
Съществото, изживяващо себе си като мегазвезда, си позволило да пише за българите следното: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш...Това, че ще пея на живо по BBC не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил до сега...по този начин?... Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика...Това не струва пари... това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде от вътре, че на някой му се случва без да си "плаща" за това... Жалко за теб, жалко и за мен... защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш занапред колкото желаеш, само че от разстояние...Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме.“
Лелееее, каква осичка дето през живота си не си е мръднала пръстчето да изкара една стотинка. Боклуците мойто дете никой не ги обича - било то в нашата тъжна държава, било то и в САЩ.....Ще порастнеш и ще го стоплиш, ако има с какво.
Преди две години, наблъскан с медийни славословия за сществото, заведох любимата си на нейно участие за 14.02. След няколко песни тя ме попита как съм стигнал до гениалното решение да прекараме празника с тази "певица". Аз започнах да се оправдавам, че била на мода......ужас

Недей те да се впечатлявате

Недей те да се впечатлявате от хора, който с лека ръка могат да загърбят родината си и произхода си!
Рут Колева- Поредната певачка, ново изгряла овца с претенции.
Смях!

Бре ,бре ,бре....

Бре ,бре ,бре....

Рут Колева написа

Рут Колева написа следното:

"Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш. Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш...Това, че ще пея на живо по BBC не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил до сега...по този начин?...никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика...това не струва пари...това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде от вътре, че на някой му се случва без да си "плаща" за това...Жалко за теб, жалко и за мен...защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние...

Знаеш ли кой си ти Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. (Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак?). Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!" ,когато случаен англичанин (на другия край на планетата) ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък.

Нищо не пише за това кой кого

Нищо не пише за това кой кого пребил или имаме връзки в полицията ?

Това, което е в земята, не е

Това, което е в земята, не е на държавата!!! Човека не ги е откраднал, и дори да ги продаде на някои в чужбина, пак не е виновен!!! Ако е толкова загрижена, държавата да изкупува находките на пазарна цена, а не гледа как да окошари някои заради дребни "престъпления", а истинските крадци са на свобода.
Калин72

Вина не се носи цял живот!

Вина не се носи цял живот! Никой няма право да съди никого.Нима вашето семейство е безгрешно? Помислете добре върху това! Дайте нещо по-ведро, а стига с това брезнишко критикарене.

Мислите ли, че учителите само

Мислите ли, че учителите само си "изпеят" урока и си тръгват. Ако така мислите, значи и за строителството не ставате. Колкото до коментара за райна - да те са семейство. Ако имате такова, знаете какво е? А щом има такова, вината се носи заедно!

А бе “Ольо“ колко жени си

А бе “Ольо“ колко жени си видял да бачкат в строителството това са хора с образование, а не общи работници като тебе. Гледай себе си и не ръси просташките си съвети и се радвай, че простотията не се наказва от закона, щото тебе щяха да те осъдят до живот!
Аман от идиоти разбирате от всичко!