Loading

Животновъдната ферма за елитни крави в Брезник ще бъде разширена

Собственика на стопанството фирма „Агрива”, чийто управител е Галин Асенов, има намерение да направи още един обор в местността „Равна шума”. Собственик пък е Ники Гълъбов.

В момента във фермата се отглеждат 377 животни. Идеята е капацитетът й да бъде увеличен със 100.  За целта ще бъде изграден нов обор, складови помещения и лагуна за течна тор. Земята, на която ще се извършва градежа, е собственост на дружеството.

Над два милиона лева са инвестиции за шест години и модерна кравеферма. Зад всяка стъпка в разрастването на фермата стоят консултанти от Израел. Те одитират периодично стопанството, а служители на “Агрива” ходят в Израел, за да научат повече как се прави успешно земеделие.
Кравите в стопанството са внесени от Франция, Холандия и Германия. Фермата обаче вече има и собствени животни.  Кравите са хранят и доят по график. Вентилатори сушат пода, водата за пиене се затопля с нагреватели през зимата. Оборите се чистят с машини, а за болните крави има лазарет. Фуражите се приготвят на място от жито, царевица и люцерна – собствено производство.

Във фермата работят 19 души.  В новия обор вероятно ще се наложи да бъдат назначени още работници.

 източник:mirogled.com

Относно по горе коментара за

Относно по горе коментара за Галин: абе брезнишки прошляци, кагото му лижехте гъза, беше добър.Когато ви водеше на банкети,да плюскате безплатно, беше добър. А когато изискваше да се работи чисто, за да се изкарва по-вече, за да не умрете от глад, иначе щехте да риете по кофите като капитаните - бил лош. И какво като е уволнен, вие нема да го заместите, защото сте тъпи селски пръчки. Дали знаете език или имате интелекта му. И не краварник а ферма, тъпанари. Злобейте, това е брезнишка черта.

Абе хора, вземете изкарайте

Абе хора, вземете изкарайте на майките и бащите си по една банкова карта да им идват парите по сметка и да си ги теглят на банкоматите - като гледам опашките в пощата направо жал ми става за хорицата.Там некви патици се туткат и хич не им дреме има ли народ пред касите или не.Егати безобразието.Мъчите си родителите.

Верно ли Галинчо е уволнен от

Верно ли Галинчо е уволнен от краварника?