Loading

140 години читалище "Просвещение 1870" град Брезник

Настоятелството при Народно читалище „Просвещение 1870”  гр. Брезник ви кани на  ТЪРЖЕСТВЕНО  ЧЕСТВАНЕ  НА БЕЛЕЖИТАТА 140 ГОДИШНИНА

11 май 2011 г. /сряда/ от 17.00 часа в големия салон на читалището

..може да угасне; па си представете

     колко ще е грозно без виделина:

мене ми е страшно да сме в тъмнина.

Мола ви пазете свещника да свети!

 

                                 Иван Вазов

Източник: http://www.breznik.info/

Аз съм Бойко Драганов

Аз съм Бойко Драганов Боянов-близо 18 години играх в танцовите състави на читалището под ръководството на Лозан Иванчев-спечелихме много златни и сребърни медали и отличия за Нашето Читалище-не се чувствувам обиден,че не ме поканиха на юбилея,а по-скоро изпитвам тъга,че хората от нашето време все повече са избутвани настрани!

И не само на танцова формация

И не само на танцова формация "Ритъм". Липсват снимки на много самодейци участвали през годините. А като стана на въпрос много хора не получиха и покана. Но това е съдбата на нашите деца. Те слугуват на читалището, а в замяна не получават нищо. И отново ред незнайни читалищни дейци се награждават в комунистическия Брезник!

Hubava knijka se izdali

Hubava knijka se izdali poslu4ai iubileq no ne vi le e sram da slojite samo edna snimka na tancova formaciq Ritam.Tezi deca 12 godini ni radvaha s vsqko svoe u4astie nqma6e praznik na koito da ne tancuvat. No po vajno be6e da se slojat mn snimki na horata rabote6ti v 4itali6teto nali?

Честит юбилей! Крайно време

Честит юбилей!
Крайно време е, ЧИТАЛИЩЕТО да оправдае с дейност ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПА вложени в сградата! Г-жо Матеева, Вашето място не е в Бегуновци! Върнете се в брезнишкото читалище и го събудете от дълбокият сън!

Поздравявам читалищните дейци

Поздравявам читалищните дейци за неуморната им дейност!
Пожелавам да бъдат здрави,да реализират интересни изяви и да продължи съвместната работа с Дом на дружбата-гр.Перник

Ч Е С Т И Т Ю Б И Л Е Й !

ЕЛЕНА ДИМИТРОВА-координатор за Пернишка област при Дом на дружбата град Перник

Ч Е С Т И Т Ю Б И Л Е Й

Ч Е С Т И Т Ю Б И Л Е Й НА Ч И Т А Л И Щ Е Т О !

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКО ДОБРО,КОЕТО БРЕЗНИШКОТО ЧИТАЛИЩЕ Е ПОСЯЛО В ДУШИТЕ НА ХОРАТА! ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ШКОЛИТЕ,КРЪЖОЦИТЕ И СЪСТАВИТЕ НА ЧИТАЛИЩЕТО! НЕКА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИОННИ РАБОТНИЦИ НА ЧИТАЛИЩЕТО,РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА СЪСТАВИТЕ И САМОДЕЙЦИТЕ!
И НЕКА ТАЗИ КРАСИВА,ОБНОВЕНА СГРАДА И ЗАНАПРЕД БЪДЕ СРЕДИЩЕ НА ДУХОВНОСТТА!
С ПРЕПОРЪКА И ПОЖЕЛАНИЕ ЧИТАЛИЩЕТО ДА ОТВОРИ ВРАТИ И ДА КАНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪСТАВИ,ДА ИМА ГОСТУВАЩИ ТЕАТРАЛНИ И КАМЕРНИ ПОСТАНОВКИ,КОНЦЕРТИ НА ВИДНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И КИНО!ВСИЧКИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ТОВА И НАЙ-ВЕЧЕ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ,КОЕТО ОСВЕН ПО КРЪЧМИТЕ И КАФЕНЕТАТА НЯМА КЪДЕ ДА ОПОЛЗОТВОРЯВА СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ!

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ !!!
Таня Матеева 11.05.2011 год.

Предлагам, като ни спрат

Предлагам, като ни спрат тока, да се настаним в читалището, поне да усетим нещо от многократните ремонти там. То не бяха ремонти на ремонтите, то не бяха чудеса, не само в Брезник, но и в Ноевци имаше сериозни напъни в това отношение. Сега ще нахраним децата си с дограма. Ако е до собствените си авоари, не се съмнявайте, че ще мислят как да ударят кьоравото и направят умни вложения, но общинската собственост за тях е само извор на лично обогатяване. Сега ако не опоскат всичко като за последно, та кога. Пълна отврат!!!

Много "далновидни" заеми

Много "далновидни" заеми правят нашите управници и много "належащи" ремонти правят.

Ами сега???

Ами сега???

Да вярно е! Има запор на

Да вярно е! Има запор на сметката на общината, но за съжаление това не значи само липса на заплати! Запора е заради поредният ремонт на читалището в което от дълго време нищо не се случва!