Loading

Автобусите в региона се движат по разписание

Автобусите на фирмите извършващи обществен превоз вече се движат според разписанията си.Тези за  Брезник и Трън пътуват през Батановци.

Диспечерите на една от големите транспортни фирми в Перник съобщиха ,че движението по техните дестинации е нормализирано.Рейсовете тръгват от началните спирки според посочените часове в разписанията им ,но пристигнат в крайните точки на маршрутите си с известно закъснение.Във вторник когато се образуваха огромни преспи от навявания по пътя Брезник Перник през Мещица , движението в тази посока блокира. Хората чакаха и мръзнеха на автогарата в Перник с часове без да знаят дали изобщо ще могат да се приберат в домовете си.Днес вече ситуацията е различна .До Трън и Брезник се стига през Батановци. Шосето е проходимо при зимни условия ,макар и да не е почистено перфектно, но могат да преминават и леки автомобили.Водачите на превозни средства е задължително да се движат със скорост, съобразена с тези условия тъй като по пътя има ледени бабуни.Заминаващите към двете общини трябва да знаят още ,че могат да се качат само на автогарата ,други спирки на територията на града няма. Жителите на Мещица могат да се придвижват до областния град разчитайки единствено на личен транспорт. От автогарата казаха ,че кметът на селото не е поискал пускане на превоз специално до там.

източник: krakra tv

Пътя го отваряха и затваряха

Пътя го отваряха и затваряха 3 пъти днес.Преспата е 4 метра висока не могат да я изчистят.Минаваш като в тунел.Та аз очаквам някъде май месец да отворят пътя.Това се получава,защото не се чисти навреме.Ако се чисти и по време на валежа, поне през час,няма да се получават тези неща.А за опесъчаването да не говорим,няма такова.Всички разчитат на слънцето.Но когато изгрее и разтопи снега,никой не минава да почисти.Сега се минава през Батановци.Пътят до Велковци е почистен почти до асфалт,но щом минеш разклона става ледена пързалка до Брезник.Няма ли кой да хвърли един камион луга.Щом не могат да се справят с концесията да им се отнема.Ще дойдат други,които могат да се справят.А не само да прибират парите на данъкоплатците.

Здравейте! Знае ли някой,

Здравейте! Знае ли някой, кога ще отворят пътя за Перник през Мещица и за София през Божурище? Ако някой има достоверна информация моля, нека да пише.Благодаря ви! Хубава вечер!

А какво е положението с

А какво е положението с автобусите за София през Сливница и Божурище? Почистен ли е пътят?

Абе защо лъжете хората.Не е

Абе защо лъжете хората.Не е вярно това с разписанията. И днес от с.Кралев дол в 7.00 часа нямаше автобус. Не е виновно времето.Сигурно има друга причина, която не искате да каже, а само лъжете!