Loading

Брезничани се събраха да защитават общината от добива на злато

Въпреки кратката организация , няколко десетки брезничани се събраха в салона на бившето ДНА, за да изяснят позицията си относно добива на злато от находище "Милин камък" в местността „Бърдото".Общото мнение беше,че не трябва да се позволява на канадската фирма „Трейс Рисорсиз"да съсипе чистата природа в Брезник и Брезнишко, които са едно от големите достойнства на града и общината. Особена тревога буди евентуалното изграждане на хвостохранилище с размери от около 200 декара и обем от 2 милиона кубически метра. Близостта на подземните работи, които ще са в непосредствена близост от само 100 метра до извора на желязна вода, която е емблемата на града също предизвиква категоричното несъгласие на гражданите. Беше изтъкнат фактът,че на населението в гада вероятно ще се предложи само най-неквалифицираната работа в бъдещата мина , а броят на работните места едва ли ще надвишава 200. Беше оповестено,че бъдещите инвеститори вече са започнали изкупуването на земеделски земи в района на „Милин камък" за смешната сума от 100 лева на декар.Избран беше и инициативен комитет, който да продължи по-нататъшната работа по защитата на брезнишката природа. Сред евентуалните му бъдещи действие е и инициирането на референдум сред населението, което да каже окончателната си дума по въпроса иска ли да има добив на злато в Брезник или не.

"Нравоученията" много дразнят

"Нравоученията" много дразнят мошениците. Дайте да ги оставим на спокойствие да си вършат далаверите. Нека измъкнат какво могат и от разработката на златната мина. После града ще стане постепенно необитаем, а те новите милионери, но с имоти в някое друго живописно кътче. Нашите къщи ще пропаднат в галериите, както става в пернишките квартали над мините.

А вие докога ще ни додявате с

А вие докога ще ни додявате с ролята на блюстител на справедливостта?
И на нас не ни харесват нравоученията ви, ама вие от дума не разбирате.

Докога ще ни додявате с

Докога ще ни додявате с празнословия за Господ? Всеки има право на мнение, дори то да не ви харесва, не разбрахте ли? Стоилов да беше се позанимал с работата си на общински съветник, а не да контролира кой какво пише. Вече му е трудно да сваля неудобните за неговите хора коментари. Все повече ще му се ограничава периметъра, щом се занимава с непочтени хора и ги защитава. Комунизмът свърши.

Е след това изказване Господ

Е след това изказване Господ ще те вози и у тиган

Ще го имам в предвид. Мисля,

Ще го имам в предвид. Мисля, че гражданското общество в Брезник трябва да се ръководи при избора си на бъдещото ръководство на града, не от клюки и лични мнения към кандидатите, а от позицията им по основните проблеми на управлението. Те включват именно тези аспекти, засегнати в статии като "Бобър за смет или приказка за Брезник", материала в пернишкия сайт, касаещ др. Миленков и др. Лазаров и 8-годишното им управление, действията на общинските съветници по време на сесиите и извън тях т.н. Градивното отношение на гражданите е важно, ако искат да си изберат качествени управници. От тях зависи дали ще позволят да ги лъжат и да не им отговарят, когато питат по неудобни за властниците теми. Затова е важно поне преди изборите да се отговори на някои въпроси. Редно беше кметовете да го направят, но дано са останали повече съветници, които са там и работа за града да вършат. Виждам, че хората са доста активни в коментарите и то в най-отпускарския месец. Това е показателно, че вече има гражданско общество в комунистическия бастион Брезник и е оптимистично за бъдещето на красивото градче. Благодаря на господин Петров!

Да общинските съветници д-р

Да общинските съветници д-р Величков и Петров непрекъснато питат,но за съжаление не получават отговор.Темата е доста опширна, така че трябва лично да Ви се обясни.Мога подробно да задовопля вашата заинтересованост,но в личен разговор.Всеки вторник съм в Перник около 10.00ч. в зоомагазина зад ГУМ. С уважение Петров

Господин Петров, Не Ви

Господин Петров,
Не Ви познавам, но позицията Ви ми направи много добро впечатление. Одобрявам, че личния контакт и гледането в очите по време на сериозни разговори е много важно. Може и това да се случи, но аз живея в Перник. Пристрастна съм към съдбата на Брезник и често преглеждам този сайт. В пернишки сайтове излезе информация за корупция на сегашното управление, но никой не благоволява да говори. Кажете поне истина ли е това, което пише в последния протокол от сесията на общинския съвет и има ли в него пропуснати въпроси на общинските съветници относно споменатите проблеми, поставени в медиите. В този протокол няма нищо, а излезе материал "Попитаха ли общинските съветници....". Благодаря Ви!

Що за глупости? Кой Ви кара

Що за глупости? Кой Ви кара да купувате? Ако не Ви харесва стоката-има и други магазини, но доста по скъпо!Въпросът е да се заядете с човека,нали?Търсите под вола теле ама няма!

Е, щом е ерОдирана личност -

Е, щом е ерОдирана личност - добре! Верно, дере по три кожи от хората, като продава спаружени краставици и скапани домати!

Какво искате от човека зло

Какво искате от човека зло никому не е сторил а прави нещо за града ви!!!