Loading

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ!

7 април се чества като Световен ден на здравето от 1950 година. Поводът е годишнината от влизането в сила на Устава на Световната здравна организация(СЗО). С разпореждане 32 на Министерския съвет от 6 февруари 1964 г., 7 април се чества всяка година и като Ден на здравния работник в България. Не забравяйте да поздравите лекарите, които са помогнали на вас и вашите близки.

През 1964 година на тази дата СЗО обявява официално за Ден на здравния работник. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравето.

Уставът на СЗО е приет през 1946 година на Международната конференция по въпросите на здравеопазването, провела се в Ню Йорк. Впоследствие той става основа за създаването на организацията.

Световната здравна организация е специализирана междуправителствена здравна агенция на Организацията на обединените нации. Световната здравна организация работи заедно с УНИЦЕФ за световни компании по имунизация, чиито седалище се намира в Женева.

Основната дейност на организацията е борбата със СПИН. Други акценти в работата й са спонсориране на изследвания за борбата с рака, насърчаване превенциите на смъртността в резултат на тютюнопушенето, стимулиране на научните изследвания в областта на медицината, изпълнение на програми за подобряване на здравните услуги.

 

Поздрав и от мен за хората в

Поздрав и от мен за хората в бели престилки.Бъдете живи и здрави и все така всеотдайни.Благодаря,че помагате и се прекланям пред професионализма ви!Специален поздрав за д-р Величков.Радвам се ,че те има докторе,аз и цялото ми семейство.Желая ти здраве ,мъдрост и още върхове за покоряване в медицината.

На днешния ден нека кажем

На днешния ден нека кажем искрено БЛАГОДАРЯ! на всички професионалисти, които с грижа и внимание откликват на нашите болки!. В трудните, моменти, в които неизбежно оценяваме, че здравето е най-голямата ценност в живота, добре е че има на кого да разчитаме за съвет, диагноза, лечение или просто успокоителна дума.
Бъдете живи, здрави, щастливи!

На всички, работещи в сферата на здравеопазването, желая живот и здраве, да работят и да бъдат удовлетворени от благородната професия, която са избрали.