Loading

Деца ще рисуват на тема "Не на цигарите!"

Екскурзия до Рим е голямата награда за победителя в конкурса за детска рисунка срещу тютюнопушенето. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Перник. Щастливецът ще се наслаждава на Вечния град заедно с един от родителите си в продължение на седмица.
Конкурсът,който е международен, се провежда по повод Световния ден без тютюнопушене - 31 май. Той се организира от Министерството на здравеопазването, по инициатива на Италианската национална асоциация за борба с раковите заболявания, в партньорство с Националния център по опазване на общественото здраве. Той е на тема „Не на цигарите!". В надпреварата могат да се включат деца от 5 до 11 години.
Творбите на децата ще бъдат оценявани от жури с председател художника Иван Яхнаджиев. Ще има и детско жури. Наградите за победителите са осигурени от италианската асоциация. От всички страни участници ще има по един щастливец, който ще посети Рим. Наградата на детското жури пък е осигурена от Националния център по опазване на общественото здраве. Осигурени са също предметни награди за първо, второ и трето място.

za 6to da NE na ciganite

za 6to da NE na ciganite li4no az s1m b1lgarka no za6to ne na tqx i tesa 4ove6ki s16testva da go dyxatae tezi koito mrazat ciganite

Ами множете се и вие! Защо

Ами множете се и вие! Защо Всички млади хора напускат града? Да стоят тука и да се "множат", щом ви е мъчно за "хубавия град"!

Не става въпрос за расизъм Но

Не става въпрос за расизъм
Но в Брезник ми идват малко в повече, а и от година на година се множат.Язък за хубавия град. Развалят гледката.
Те си имат и мото:
Българите на полето, а циганите в кафенето!
И последно, покажими поне един брезнишки мангал с качества?

Някой явно страда от безсъние

Някой явно страда от безсъние и в късните часове на денонощието е особено работоспособен!

Работете повече! Работете!

Работете повече! Работете!

Какви европейци сме бе

Какви европейци сме бе брезничани, ако не е София да ни дава да ручаме сме умрели.Колкото до циганите - на сапун.Ние се мъчиме да пътуваме да изкараме за лебето , а те в социални.Да сме толеранти - дръжки - скумриийката христинка да ги прикрива, да властва в социални, та да кажат ето това даваме ние комунягите.

Съгласна съм с теб много

Съгласна съм с теб много точно казано, все пак трябва да сме толерантни пък и нали сме европейци трябва да се държим като такива.

Без РАСИЗЪМ моля! Не съм

Без РАСИЗЪМ моля! Не съм циганка, но такива изказвания са меко казано "тъпи".Бъдете малко по-широко скорени, етични и се научете да приемате различното.Разбирам, че циганина си е циган и нрава си не мени, но всички сме хора и нека се уважаваме!Да се ценим по качествата, които притежаваме , а не по цвета на кожата.

Не на циганите, също е

Не на циганите, също е подходящо!