Loading

И в Брезник погват незаконните строежи

Общинската администрация в Брезник ще изпрати инфорамация в националната служба за строителен контрол относно всички незаконни постройки, намиращи се на територията й. Това заяви заместник кметът Ема Михайлова.

Вдигалите къщи и етажи без разрешителни за строеж е трябвало да декларират, че постройките им са незаконни до 2003-та година. На тези, които са го направили, сега ще бъде издаден акт за узаконяване, който има силата на разрешително. Неспазилите изискването собственици на незаконни имоти обаче влизат в черния национален регистър на строителния контрол.
Най-малкото, което може да им се случи, е да платят солени глоби, може обаче да се стигне и до разрушаване на постройки, които са единствените жилища на хората.
Ема Михайлова предупреди, че на санкции подлежи и една друга доста голяма група от нелоялни граждани. Те са собственици на апартаменти в блокове, където не са проведени до 15 декември събрания за управление на етажната собственост. В Брезник има 23 входа, където живущите не са намерили време или пък им е липсвало желание да проведат такива събрания. Все едно дали вината е в домоуправителите, или в обитателите на апартаментите, сега всеки ще понесе лична глоба , категорична е Ема Михайлова.

Всичко ни е на ред до

Всичко ни е на ред до незаконните построики опряха БОКЛУЦИ..