Loading

Община Брезник стартира проект за предоставяне на услугата "Домашен помощник"

Община Брезник стартира проект „Социална услуга „Домашен помощник" в Община Брезник".
Проектът е на обща стойност 136708.36 лева и се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" по схема за безвъзмездна финансова помощ „Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора". Схемата включва дейностите „Социален асистент" и „Домашен помощник" - фаза 3 и е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Изпълнител е Община Брезник в партньорство с Фондация „Български център за джендър изследвания" - София.
Продължителността на разработката е 14 месеца, а услугата ще се предоставя в продължение на 12 месеца.
Проектът цели повишаване качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез създаване на благоприятни условия за социално включване и предоставяне на услуги и подкрепа в семейна среда. 
Чрез включените дейности се цели намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи на хора, нуждаещи се от помощ и обслужване, посредством предоставяне на качествени грижи в семейна среда. Чрез провеждане на въвеждащо и последващи надграждащи обучения домашните помощници ще придобият знания, умения и повишаване на мотивацията за предоставяне на качествена и квалифицирана грижа на потребителите в семейна среда. Проектът е предпоставка за създаване на нови работни места и разширяване на териториалния обхват на предоставяните социални услуги в община Брезник.
В рамките на настоящото проектно предложение, на територията на община Брезник, е включена целева група, обхващаща самотно живеещи хора, които не са в състояние да се самообслужват и да организират бита си, поради здравословни причини, както и хора с различни видове увреждания, вследствие на които се намират в позиция на социална изолация и в невъзможност да организират самостоятелно ежедневното си обслужване.
Първите два месеца от старта на проекта са предвидени за организация и обучение на домашните помощници. От нея ще се възползват 44 потребителя - хора с увреждания, социално слаби семейства и самотно живеещи стари хора от град Брезник и 4 села от общината, които не са в състояние сами да организират бита и поддържането на хигиената в дома си. Както и невъзможността сами да се справят с ежедневни нужди и потребности. За тях ще се грижат 22 домашни помощници.
Домашните помощници ще се грижат за текущото почистване на дома на обгрижваното лице, ще помагат за приготвяне или доставяне на храна, закупуване на хранителни продукти, лекарства и вещи от първа необходимост със средства на съответното лице. Всеки домашен помощник ще обгрижва 2 лица по предварително утвърден график.
Одобрените домашни помощници ще бъдат наети за периода от 01 март 2011 до 01 март 2012 година.
Успешното изпълнение на проекта ще благоприятства подобряването на качеството на живот, намаляването на социалната изолация и в последствие подобреното участие на хората в неравностойно положение в обществения живот. 

Реализацията на проекта ще доведе до създаване на нови работни места и достъп до обучение, постигайки повишена адаптивност на заетите в съответствие с предвидените приоритетни направления по настоящата оперативна програма.

Да! Наистина нов бардак не се

Да! Наистина нов бардак не се праяви със стари к..ви!Колкота и грубо да звучи - истината си е истина-не може да си новоизбран кмет,да имаш позиции и идеи и в същото време хората ,които трябва да задвижат новите промени да са си същите закостенели,сраснали се с бюрата си общински служители.Трябва да се поразмърдат нещата малко,за да се очаква съответно някаква промяна.Да ама не!

Това очевидно е сайтът за

Това очевидно е сайтът за плюене.Нещо типично за анонимните многознайковци.За тези,които никога няма да си кажат мнението открито,за тези които са комплексирани и с нереализирани амбиции.
Те критикуват този или онзи общински служител предимно, за да си разчистват сметките.Но от емейлите им се вижда,че те самите са общински служители/по -точно служителки/,които освен да влизат в клюкарските сайтове и да си изливат злобата,с нищо друго не допринасят за дейността на кметството.И така дори и да се смени кмета-те пак си остават и с години тъпчат на едно място и създават лош имидж.Ето защо съветът ми към бъдещото ръководство на общината е да се смени целият екип от портиера до служителите.Не може повече да се продължава така и да чакаме нещо да се промени!

Айде бе кво стана, няма ли

Айде бе кво стана, няма ли нешо ново по тези теми.

ИМА

ИМА

ako ima nedovolni da si

ako ima nedovolni da si tarsqt rabota drugade

Абе някой знае ли Тумбалото

Абе някой знае ли Тумбалото какви заплати плаща редовно ли ги плаща

i ro kakav kriterii se

i ro kakav kriterii se odobrqvat doma6nite asistenti 6tom ima podal molba 4ovek koito raboti v sivata ikonomika s prodavaneto na darva za ogrev a i vzima pensiq a ima tolkova mnogo xora koito nqmat s kakvo i xlqb da si kypqt no toi nali e 4ovek na XRISTINA PETROVA i na GINKA a i gena my e velikata direktorka ta sam sigoren 4e 6te bade odobren samo ne znam kak my e sladak xlqba koito ede s karvavite si ratse

Цъфти си цветето цъфти и

Цъфти си цветето цъфти и малкото ни градче заедно с него цъфти ,всички са доволни.

Сравнение с Тумбалото,

Сравнение с Тумбалото, Лазаров е ЦВЕТЕ!

Прави сте-от Лазаров

Прави сте-от Лазаров по-честен и безкористен няма,нашето градче си е добре с него.