Loading

Обявена е грипна епидемия и в област Перник

В област Перник е обявена грипна епидемия. През почивните дни броят на заболелите е преминал критичната граница и днес Регионалната инспекция по контрол и опазване на общественото здраве обяви епидемиологичната обстановка.

РИОКОЗ ще изпрати официални писма до всички отговорни институции с необходимите противоепидемиологични мерки, съобщи директорът д-р Валери Симеонов. Ще се отменят плановите операции и свижданията в болниците, женските и детски консултации, а лечебните заведения ще осигурят допълнителни възможности за хоспитализация на болни от грип, които са получили усложнения. По възможност трябвна да се отменят пътуванията, посещения на външни хора в затворени колективи и масови събирания на хора в закрити помещения. В РИОКОЗ -Перник се откриват дежурни кабинети, които ще работят и в почивните дни. Там болните ще получават безплатно антивирусните препарати Тамифлу и Реленца.
От днес учебните заведения в областта са в грипна ваканция до края на седмицата.
Според д-р Симеонов, добрата лична хигиена и носенето на предпазни маски е най-ефективната защита от заразяване с грипния вирус.

 

vie za bolnite y4enici

vie za bolnite y4enici nemislete.... kvo zaradi nekav si grip surva da se provali tova prosto nqma kak da se sly4i be xoraa.... obqveno e gripna vakanciq a ne gripna epidemnq :X neam dymi prosto :PPPPPPPPP

Цитат:"По възможност трябвна

Цитат:"По възможност трябвна да се отменят пътуванията, посещения на външни хора в затворени колективи и масови събирания на хора в закрити помещения. " Фестивалът е на открито!
А Къде са "болните" ученици? - В заведенията!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА! щОМ КАТО

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА! щОМ КАТО ОФИЦИАЛНО Е ОБЯВЕНА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ КАК ТАКА ЩЕ СЕ ПРОВЕЖДА ФЕСТИВАЛ С ТАКОВА МАСОВО СЪБИРАНЕ НА ХОРА? кОЙ ЩЕ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ТОВА?ИЛИ ВСИЧКО Е ВЪВ ВАШИТЕ РЪЦЕ И НАЙ-МАЛКО ВИ Е ГРИЖА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО?