Loading

Сурвакари гониха злите сили в Брезник

За пореден път в Брезник се събраха сурвакарски групи , за да прогонят злите сили  от града, да потанцуват за радост на жителите и гостите и въобще , да създадат настроение, което вдига духа на граовци за месеци напред. Макар и по-малко от друг път, 12-те групи  изпълниха центъра на града с характерния звук на звонци и хлопатари, а с пъстротата си костюмите,освен че всяваха страх сред представителите на злото, радваха окото на зритеите, които, като представители на доброто, не се чувстваха застрашени, а се наслаждаваха, къде на играта на сурвакарите, къде на вкусните кебапчета и на леещото се вино, въобще на празник, като на празник.

Фестивалът нямаше конкурсен характер, всяка от групите получи плакет и 100 лева като награда за участието си. 

 

 

Традициите не са това, което

Традициите не са това, което бяха!/Не са красавици/ Но ЗАЩО НЕ? Имаш нещо против жените ли? Да ти извикаме тия голите с боксовите ръкавици, дето демонстрираха пред парламента?...

Махнете жените от групите! Не

Махнете жените от групите! Не им е мястото там- традицията казва да са само мъже!Толкова е грозно!

Тая па Христинка-да вземе да

Тая па Христинка-да вземе да се омете от там! Навсякъде тя на първа линия! Ма каква е тя! Заместник кмет ли е?Срамота да се остави реда в ръцете на една малоумна .Жива излагация за кмета!

Как ли пък нямаше

Как ли пък нямаше организация, христинка се носеше между групите като здран вестник и раздаваше акъл, вие пък, нямало организация.Всичко си беше идеално, с изключение на реда.....

Организацията под всякаква

Организацията под всякаква критика.Нямаше кой да сложи ред на групите преди да влезат на площада поради което се налагаше продължително да се задържат грепите на площада. Нямаше кой да ги поема и изпраща при влизане и излизане от площада.Храната не е била топла. Сергиите без всякаква подредба пълна цигания.Вьншни скари от сан до кус, а интересно външните ли търговци плащат данаците в Община Брезник или местните,или когато да изкарат някой лев дали на кукерите или на събора Общината безконтролно пуска външни търговци с не гарантиран произход на предлаганата стока.С две думи пълен хаус.Някой от служителите на Ощината место да си вършат работата се бяха превърнали в фотографи,а други като част от официялните лица.

Пълен провал беше този

Пълен провал беше този празник. Перуки, парцали, цветни очила и много градуси. Отново се нагледахме на пияни и заляни люде.

" Представителите на злото"

" Представителите на злото" ги изгониха изборите!

Има малко в ОС

Да има Празници и веселби!

Пътното Брезник да отидат до Златуша да видят- до Божурище няма

снежинка.Сухо!!

Кой ги съчинява тия тъпоумия?

Кой ги съчинява тия тъпоумия?

"ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА

"ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЗЛОТО"-КОИ ЛИ БЯХА ТЕ? И КАК ЗВУЧИ САМО- П Р Е Д С Т А В И Т Е Л И !!!